Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Podgrzewanie lusterka-zasada działania?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pytanie odnośnie zasady działania automatycznego podgrzewania lusterek(nie z przycisku od tylnej szyby). Jak już się zorientowałem za załączanie się podgrzewania takich lusterek jest odpowiedzialny specjalny czujnik/termostat który zamyka obwód w odpowiednim momencie. Mam jednak pytanie czy ten czujnik jest tylko w lewym lusterku i obsługuje też obwód elektryczny prawego(tak jest u mnie i prawe mi nie grzeje-ale może mam popsutą matę grzewczą) czy też może taki czujnik powinien być również w prawym lusterku?

pzdr

Opublikowano

termostat powinien byc na obydwuch lusterkach, ale moze byc tak ze prawe lustro masz juz wymienione na takie gdzie grzanie jest załączane z tylnymi szybami i moze juz nie byc tam tego termostatu, sprawdz czy dochodzi ci napiecie do lustra i bedziesz pewien ze mata strzelila

Opublikowano
  • Autor

sprawdziłem-napiecie jest-wniosek popsuta mata-problem jednak w tym ze nigdzie nie moge dostac prawego lusterka z termostatem(dzwoniłem nawet do aso i tez nie wiedza zeby takie istniało) a nie chce wkładać zwykłego załaczanego na tylną szybe i zeby mi ciagle sie grzało.

pzdr

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

poszukaj na allegro, ja ostatnio kupiłem. Tylko proponuje wymienić 2 bo lekko różnią się odcieniem

Opublikowano

Na allegro zakupiłem takie maty grzewcze :wink4: są ciut mniejsze ale myslę ze sobie poradzą z odmrożeniem lusterek.Niedługo mnie czeka montaż :kox: zobaczymy jak się beda sprawowały :gwizdanie: http://www.allegro.pl/item480572937_podgrzewacz_lusterka_mata_grzewcza_gb10s_okazja.html http://www.allegro.pl/item480572934_podgrzewacz_lusterka_mata_grzewcza_gb_8s_okazja.html

Opublikowano

Daj znac jak sprawują Ci się te maty

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

koledzy mam pytanie moze ktos wie czy w AWX b6 sa podgrzewane lusterka jesli tak jak mam sprawdzic ??

Opublikowano

Maty, co kupił Solarek pasują, są troszkę mniejsze od wkładu lusterka. Trzeba robić dodatkowe dziury w plastiku, bo końcówki na wsuwki wypadają pod nim a nie na miejscu oryginalnych otworów. Termostatu akurat ja nie mam ani na jednym ani na drugim lusterku, grzeją cały czas po przekręceniu kluczyka. Tutaj http://www.a4-klub.pl/smf/all_b5_podgrzewane_lusterka-t8668.0.html;topicseen kolega 7JK8 pokazał gdzie trzeba się wpiąć żeby grzało tylko z tylną szybą.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam!

kolego solarek jak te matki?? ciężko jest je założyć i odkleić stare i jak się sprawują oczywiście? z góry dzięki za odpowiedz.