Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

2.8 30v Głowice

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Posiadam silnik jaki jest w tytule, za niedługo biorę się za remont i chciałem zapytać, czy wymiana głowic z innych silników poprawi osiągi i które wybrać? Narzekam też na słabe zbieranie się obrotów silnika na biegu jałowym. Znajomy ma 2.6 i różnica jest olbrzymia.

W VW np Golfie również jest montowany silnik V6 o poj. 2.8 co prawda ma łańcuch rozrządu, ale czy te kilka koni więcej jest spowodowane innymi głowicami, czy jeszcze czymś się różni?

Edytowane przez DaN0

Opublikowano

Sprawdź dokładnie jaki silnik jest w Golfie - tam są silniki VR6 ;)

Edytowane przez Banan

Opublikowano

@up, 2,8 V6 w golfie to nie to samo 2.8 V6 co w audi.

W golfach siedzi VR6, czyli coś takiego, na jednej głowicy:

80262065_7_644x461_vr6-glowica-sprzedam-

W audi natomiast prawdziwe V6, na dwóch głowicach:

003_001.jpg

Dalej uważasz że wiesz co piszesz?

Opublikowano
  • Autor

template.jpg

Dalej tak uważam... Potrafie odróżnić VR od V

I może zamiast się upierać, przy tym, przy czym wiecie, odkurzylibyście wujka Google i sami z ciekawości poszukali? :v

Edytowane przez DaN0

Opublikowano

No to kupuj głowice od golfa IV 2.8 Vr6 i zakładaj. +30KM.

Jakbyś czegoś nie wiedział to wszystko jest na autocentrum.pl.

Powodzenia!!

Masz trochę info bo mnie ch*j strzeli zaraz.

http://pl.wikipedia.org/wiki/VR6

Silnik w golfie 4tej gen. jest rozwinięciem silnika z golfa 3ciej generacji, jakże słynnego VR6, który w czwórce doczekał sie głowicy 24V i jest zbliżony do silnika z golfa IV R32.

Jeszcze Ci coś wytłumaczyć?

Edytowane przez C4NC3R

Opublikowano
  • Autor

Ta, czemu do cholery mają oznaczenia V6, a nie VR? edit: ok, doczytane, to może wróćmy już do pierwszego pytania :)

Edytowane przez DaN0

Opublikowano

Witajcie. Posiadam silnik jaki jest w tytule, za niedługo biorę się za remont i chciałem zapytać, czy wymiana głowic z innych silników poprawi osiągi i które wybrać? Narzekam też na słabe zbieranie się obrotów silnika na biegu jałowym. Znajomy ma 2.6 i różnica jest olbrzymia.

W VW np Golfie również jest montowany silnik V6 o poj. 2.8 co prawda ma łańcuch rozrządu, ale czy te kilka koni więcej jest spowodowane innymi głowicami, czy jeszcze czymś się różni?

Leżę i nie mogę.

To jeżeli uważasz że silnik na łańcuchu jest lepszy to teraz Ci powiem ciekawostke której chyba nie wiesz. W twoim silniku rozrzad jest na pasku i dwóch łańcuchach rozrządu.

Jeżeli się słabo zbiera to zrób logi bo tutaj nie ma wróżek i cudów nie zdzialamy. :wink:

Kolejna ciekawostka , ludzie którzy mają silniki 2.7 biT kupują głowice z 2.8 V6 30V bo dają radę ogarnąć ponad 600 KM. Więc lepszej chyba nie znajdziesz :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dla mnie to już sztuka wyprowadzić człowieka z błędu, bez hejtów na niego ;) Dzięki wielkie ;)

Opublikowano

spoko ja tez wiem co pisze ;) - wyobraź tylko sobie jak nasze V6 z cylndrami pod kątem 90 stopni miałyby wejść poprzecznie pod maskę Golfa ;) , np. W Oplach V6 ( 2.5 , 2.6 , 3.0 , 3.2 ) mają cylindry pod kątem 52 stopni żeby weszły poprzecznie

Edytowane przez Banan

Opublikowano

Dla mnie to już sztuka wyprowadzić człowieka z błędu, bez hejtów na niego ;) Dzięki wielkie ;)

Tutaj nie chodzi o hejty , bez urazów od tego jest to forum że jak ktoś nie ma wiedzy to tutaj ją uzyska w miarę możliwości.

Zrób te logi ktoś je obada i będzie wiadomo co.

Banan jak możesz podaj koledze które grupy ogarnąć :wink:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamiast kombinować zainwestuj w ori napinacze łańcuchów jeśli Twoje mówią papa. Nieźle się zgarbisz.