Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Oszustwo na Allegro - porady?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety ale tydzień temu go prosiłem o to żeby ktoś inny wysłał paczkę skoro on nie może..zgodził się po dwóch dniach dzwoni i juz zapomniał o tym i twierdzi że nikt nie wyślę bo on nikomu nie ufa..

Mówi ok poczekam..wczoraj mowie ostatecznie że oddaj pieniądze i sprawa zamknięta kupie gdzie indziej telefon, wymyślił że na mój bank nie może zrobić przelewu bo jego bank nie obsługuje mojego...

Mówię ok, dzwoń do syna,synowej itp to oni zrobią przelew i tez się nie obrazę, mówi że nie bo on nikomu nie ufa i musi sam oddać kasę.

Wtedy się zdenerwowałem i powiedziałem że do poniedziałku ma czas na rozwiązanie sprawy lub określenie dni kiedy wychodź i wyślę paczkę, jeśli znów się wykręci i przełoży termin to niestety ale sprawę zgłosze bo jutro mija miesiąc jak nie mam telefonu i pieniędzy

Do tego dodam że odkryłem że w styczniu sprzedał taki sam telefon na tych samych zdjęciach i opisie..a w lutym wystawił identyczna aukcje i ja na niej kupiłem wiec albo jest leniwy albo wystawić telefon którego nie ma i teraz mi wyślę chińską podróbkę za pół ceny.

Za jakieś literówki przepraszam, pisałem z telefonu.

Opublikowano (edytowane)

Koleś wali w ...uja, nie trać czasu i w poniedziałek idź na Policję.

Zeznania zawsze można unieważnić/wycofać.

Bez przesady..tydzień/dwa ale nie miesiąc...

Sprawa już przynajmniej dwa tygodnie temu powinna być zgłoszona.

Koleś jakby chciał to by już dawno by to wyprowadził...

Edytowane przez cabanmat
Opublikowano

Ja podobnie jak ty pisalem dzwoniłem i efektu nie było sytuacja wyglądała podobnie ale wystarczyło tylko zgloszenie i pieniążki się znalazły nie czekaj

Wysłane z mojego GT-I9505

Opublikowano

jak dla mnie to trochę dziwne, że dziadek lat 68 bawi się sprzedażą telefonów za 1200 zł

to dobra półtorej emerytury, w skrajnych przypadkach jeszcze więcej

sprawa jest bardzo podejrzana

chyba że wcześniej też handlował tak drogimi przedmiotami

Opublikowano

Mogę się mylić ale wydaje mi się że ktoś najzwyczajniej podszywa się pod właściciela konta lub jest ono fikcyjnie zarejestrowane.

Wysłane z mojego GT-I9505

Opublikowano

Jak prześledziłem jego historie to konto aktywne od ok 3 lat, wszystko pozytywy i ogólnie gość naprawia używane laptopy i potem sprzedaje. Telefon był nowy wzięty na przedłużenie umowy za 1 zł i wystawił za 1200 bo mu nie potrzebny powiedział wprost.

Dziś się do niego nie udało dodzwonić.. na jego drugi nr też nie.

Teraz mam trochę dużo zajęć ale w czwartek mam wolne i jak nie osiągnę nic i nie zrobi ruchu żadnego tzn. paczka lub przelew to w czwartek sprawa będzie zgłoszona na Policji byłem już pytać tam co i jak, podrukuje co trzeba i zaniosę. :)

Sprawa zgłoszona była 12 marca na Komendzie, wypiłem kawę z dochodzeni-owcem, opowiedziałem co i jak, podałem co miałem plus wydruki wszystkiego. W ten sam dzień był telefon z Komendy do sprzedającego aby go poinformować, wytłumaczyć i potwierdzić fakt zgłoszenia oszustwa.. Godzinę później dzwonił i przepraszał.

Dziś kasa w całości oddana na koncie, byłem ponownie się dosłuchać, opowiedzieć i sprawa będzie zakończona. Do teraz wydzwaniali i przepraszali za taką sytuację, ale powiedziałem, żeby dali już spokój i się miło pożegnałem.

Co ciekawsze dane na, które go ścigałem i myślałem, że to on to były jego znajomego który mu udostępnił konto aby sobie sprzedawał i myślał że jest bezkarny.

Dziękuję wszystkim którzy się tu udzielali oraz za rady i wsparcie :hi:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...