tomek77801 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Witam wyjeżdżając dzisiaj ze stacji kontroli pojazdów włączając prawy kierunkowskaz wyskoczył mi komunikat na fisie , że przepaliła mi się przednia żarówka kierunkowskazu . Sprawdziłem to i żarówka rzeczywiście przestała działać , jednak po przejechaniu 2-3km kierunkowskaz znów zaczął działać ale na krótko ponieważ po dwóch skrzyżowaniach znów wyskoczył błąd i żarówka przestała mrygać. Co może być tego przyczyną ? Jeżeli żarówka rzeczywiście się przepaliła to czy przy wymianie będę musiał wyciągać cały reflektor czy nie ? Ma ktoś może schemat wymiany tej żarówki od strony dolotu powietrza ? Z góry dzięki za pomoc.
Mateuszek1001 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Prawdopodobnie wyczyszczenie styków pomoże. Żarówkę bez problemu wymienisz bez demontowania reflektora. Edytowane 7 Marca 2015 przez Mateuszek1001
matisstz Opublikowano 8 Marca 2015 Opublikowano 8 Marca 2015 ja miałem tak ze światłem stop raz świeciła normalnie raz komunikat, wyczyściłem styki i dalej to samo, okazało się że żarówka przepaliła mi się ale pod wpływem drgań wolfram potrafił dotykać przepalonego miejsca i świecić do następnej koleiny bądź krzyżówki
Rekomendowane odpowiedzi