Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 1.9 TDI AVB - problem z odpalaniem i trzesie silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Postanowiłem naswietlic swoj problem w nowym temacie bo nic podobnego nie zdolalo mi sie znalezc w innych postach.

Wiec Audi A4 B6 1.9 TDI 101 koni silnik AVB moj problem zaczyna sie gdy probuje odpalic samochod czasami odpala za 1 razem czasami trzeba troche pokrecic rozrusznikiem...
Gdy juz odpali trzesie silnikiem chociaz tez nie zawsze podobnie jest przy gaszeniu trzesie samochodem . podłaczamy komputer blok 13 wartosci jakie pokazuje to od 2 do 3 silnik pracuje raz rowno a za chwile trzesie. swiece sprawdzone wymieniona wiązka elektryczna przy pompowtryskach dalej nic...zaczynam jezdzic obroty 3-4 tys zmiana biegu i tak kilka razy samochod wtedy pracuje rowniutko podlaczam komputer blok 13 korekcje od 0 do 0,5 obroty w miejscu silnik pracuje idelanie. odpala i gasnie tak jak powinien. mechanik moj uparł sie zeby sprawdzic pompowtryski. Wydaje mi sie ze jak by to byly pompki to albo by działały albo nie . moze ktos mial podobny problem i moglby cos podpowiedziec. z gory dzieki Pozdrawiam

Opublikowano

Czytając ten raczej skąpy opis problemu , obstawiam nieszczelne uszczelniacze pompowtrysków .

Tutaj masz mój temat o problemie z którym walczyłem jakiś czas temu, uszczelniacze wymienione i silnik pracuje jak zegarek :) :

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/295429-bpw-telepanie-motorem-na-biegu-jalowym/#entry4220965

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie mechanik przymierza sie do wyjecia pompek zobaczymy co sie okaze :) dzieki wielkie za podpowiedz Pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdź przy okazji czy wszystkie mają ten sam numer miałem podobnie i okazało się że jeden był od 105km a ja mam też AVB 101km tylko że mój dobrze palił jak było -25 a jak było 0 to szarpał przy odpalaniu terepało budą ktoś zrobił auto na handel i padło na mnie

Opublikowano
  • Autor

Ale do tej pory było wszystko dobrze takze mysle ze powinny byc identyczne mam samochod ponad rok ale dzieki za sugestie

Opublikowano

u mnie po roku właśnie się to porobiło rok jeździł jak złoto a potem nadeszła zła passa

Opublikowano
  • Autor

WItam ponownie mam pytanie odnosnie mojej usterki. Czy pompa vacum moze miec cos z tym wspolnego ??

Opublikowano

Jak by to była tandempompa, to nie pracował by czasami równo, trząsł by cały czas, byłby problem z osiąganiem mocy maksymalnej i miał by tendencję do gaśnięcia przy schodzeniu z obrotów. :hi:

Ala dla pewności zmierz ciśnienie wytwarzane przez część paliwową tandemu, będzie wtedy pewność :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie :)

Problem z autem rozwiazany :) koleg Pitrseb miales racje problem tkwił w nieszczelnych uszczelniaczach pompowtryskow. Po wymianie samochod jest nie do poznania :) od momentu zakupu nie jezdzil tak jak teraz:) dzieki jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam

Opublikowano

:thumbup1::decayed:

No większość mechaników przy tych objawach wymienia, albo każe regenerować pompki, czyli wymienia dobre na dobre, a jak ma się pecha to dobre na gorsze :naughty::grin:

Dlatego warto zacząć od samych uszczelniaczy, ewentualnie przy tej robocie zamienić pompki miejscami, będzie łatwiej o pewną diagnozę jak się nie poprawi.

Z wymianą/regeneracją pompek przy takich objawach się zawsze zdąży :P

Edytowane przez piotrsob1