Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dystanse kół, a napęd Q.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy dolozenie dystansow kół o różnej grubości 13mm przód i 17 tył nie popie...li nic w napędzie przy quattro?

Xperia

Opublikowano

Czy dolozenie dystansow kół o różnej grubości 13mm przód i 17 tył nie popie...li nic w napędzie przy quattro?

Xperia

Witaj,

Dotychczas jeżdziłem na 13 mm front i tył 17 mm przy jednakowych parametrach felg(17" i ET45) i opon.

Na tym setupie przy Quattro jeżdzi się rewelacyjnie i nic nie ma prawa się dziać,

Pozdrawiam!

Opublikowano

Podłączę się, jakie polecacie dystense? Jakie są najbezpieczniejsze i czy w ogóle to jest bezpieczne rozwiązanie?

http://allegro.pl/dystanse-13mm-audi-vw-57-1-5x112-5x100-sruby-i5097267356.html - czy to jest bezpieczne czy trzeba raczej stosować znane marki?

Opublikowano

mam 18" 8j + 15mm na tył na strone, z przodu nie wsadze bo obciera o błotnik na eibachu. Prowadzenie na +++

na 17" 7,5j mam przód i tył odystansowany i rewelka :)

Opublikowano

mam 18" 8j + 15mm na tył na strone, z przodu nie wsadze bo obciera o błotnik na eibachu. Prowadzenie na +++

na 17" 7,5j mam przód i tył odystansowany i rewelka :)

Witam Panowie,

Podłączając się pod temat, bo właśnie przymierzam się do założenia dystansów, czy założenie ich tylko na tył nie powoduje problemów z prowadzeniem (np. w koleinach)? W końcu robi się rozjaz w szerokości obu osi. Aha, jaki maksymalnie można założyć dystans typu przelotowego? dzięki.

Opublikowano

Nie wiem co miałoby być niebezpieczne, skoro np. oryginalnie w B6 Q rozstaw kół na osi przedniej różni się o 5mm w stosunku do osi tylnej.

Istotna jest wysokość założonych kół przód/tył, choć tutaj jakieś tolerancje zapewne też obowiązują (np. zużycie bieżnika, wszak rozkład sił hamowania nie jest proporcjonalny między osiami i opony na przedzie pomimo napędu 4x4 szybcięj będą zużywały się)...

Opublikowano

A czy można spokojnie zakładać takie dystanse jakie pokazałem w linku kilka postów wyżej? Czy raczej polecacie coś porządniejszego?

Opublikowano
  • Autor

Xperia

Witaj,

Dotychczas jeżdziłem na 13 mm front i tył 17 mm przy jednakowych parametrach felg(17" i ET45) i opon.

Na tym setupie przy Quattro jeżdzi się rewelacyjnie i nic nie ma prawa się dziać,

Pozdrawiam!

I tak mi mow ;-) Dzięki wszystkim za info. Dystanse zamówione

Xperia

Podłączę się, jakie polecacie dystense? Jakie są najbezpieczniejsze i czy w ogóle to jest bezpieczne rozwiązanie?

http://allegro.pl/dystanse-13mm-audi-vw-57-1-5x112-5x100-sruby-i5097267356.html - czy to jest bezpieczne czy trzeba raczej stosować znane marki?

Ja właśnie od nich zamawiam. Sporo osób chwalilo,

Xperia

Opublikowano

A czy można spokojnie zakładać takie dystanse jakie pokazałem w linku kilka postów wyżej? Czy raczej polecacie coś porządniejszego?

Kolego zakładaj je śmiało :hi:

Dystom to bardzo dobra jakość, lekkie i dobra cena :hi:

Wysłane z jabłka