Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pytanie o szyby w A4 b8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam takie pytanko odnośnie szyb w A4 b8 ojca.

Samochód jest wyprodukowany 31 Stycznia 2011r
Mam pewność 100% że samochód nie był bity,robiony,szpachlowany itd...

A ostatnio zauważyłem że dwie boczne szyby w przednich drzwiach (Pasażer i kierowca) są z rocznika 2011,a reszta szyb w samochodzie z 2010r łacznie z przednią czołową którą wymieniałem po przyjeździe samochodu z DE do PL (poobijana porysowana). Czy możliwe jest że do samochodu z początku roku zapakowali szyby które zostaly na stanie z Rocznika poprzedniego czyli 2010 a dwie wsadzili z bieżącego roku w którym samochód został wyprodukowany ?

Opublikowano

Miałem A4 z 1 tygodnia stycznia 2011 ale wszystkie szyby były datowane 2010,troche dziwne,ze 1 strona ma inną date.

Opublikowano
  • Autor

Miałem A4 z 1 tygodnia stycznia 2011 ale wszystkie szyby były datowane 2010,troche dziwne,ze 1 strona ma inną date.

Nie że jedna Strona... Szyby w przednich drzwiach (Pasażer i Kierowca) są tylko z 2011.

No Dziwne ogólnie bo lakier na drzwiach Oryginalny,mam pelną Historie serwisową samochodu i nie ma wzmianki o wymianie szyb itd...

Hmmmm

Opublikowano

U mnie jest tak (luty 2011) klapa tylna 0,boczne 1,tył drzwi 0,przednie drzwi 1 (parami prawa i lewa strona) i tradycyjnie przednia 2 była wymieniona.

Edytowane przez udiyane

Opublikowano

Normalne, tak może być.

Opublikowano
  • Autor

No to widze ze różne są kombinacje ... U mnie tylko w przednich drzwiach są z 2011r a reszta była z 2010r... Wiec jest okej.

A pytam o to bo samochód aktualnie mam do sprzedania,dużo ludzi ogląda samochód,sprawdza szyby i gdy widzi ze 2 szyby są z rocznika produkcji samochodu... a reszta z 2010r to od razu "Panie to jest po dachowaniu" hehe Śmieszne,ale prawdziwe...

Do tego dodać wymienianą na poczatku roku 2014 przednią szybe która jest produkcji 2013 to już w ogóle ludzie mają Cyrk (Panie to pewnie pod Tirem leżało)

Dzięki za Odpowiedź Panowie :)

Edytowane przez !Grześ

Opublikowano

Bo niektórzy ludzie są poje*chani... naczytają się auto światów żeby szyby sprawdzać i później lament.

Kiedyś w ASO też mnie doradca serwisowy przekonywał, że auto z maja danego roku nie może mieć szyb z roku poprzedniego :facepalm:

Także kosmitów odsyłaj w kosmos, ktoś normalny kupi.

Opublikowano
  • Autor

Szkoda Gadać :D Ale co zrobisz... z Ceny nie zejdę na pewno bo komuś się szyby nie podobają :D

Opublikowano

Ludzie są dziwni na szyby patrzą a na przebieg juz nie :D wierza w cuda , widzą ponad 200tys i już strach w oczach.

Opublikowano

Czy z tyłu są ORI Privacy Glas (przyciemniane)? Jeśli tak to możliwe że ktoś wymieniał tył żeby miec ORI, ja będe teraz taki motyw robił :)

Moje autko ze stycznia 2012 ale wszystkie szyby są 11

Opublikowano

u mnie szyby też były z poprzedniego roku

to po prostu normalne

Edytowane przez Kamyk