szymek20 Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Witam. Panowie, co może być przyczyną że podczas odpalania w momencie kiedy silnik już załapuje słychać takie jedno krótkie głuche puknięcie (gdzieś z komory silnika) potem cisza ? Normalne w starym AFN ?Dodam że silnik pracuje równo i odpala bez problemów. Raz słabiej , raz mocniej to słychać ( jak jest ciepły to jakby głośniejsze to puknięcie jest) a zdarza się że w ogóle nie słychać . Zdarza się to tylko przy odpalaniu podczas gaszenia nie ma żadnych objawów , budą nie telepie itp. także dwumase i poduszki raczej wykluczam . Poza tym autko ma nalatane 400.000 km i poza tym króciutkim momentem puknięcia przy odpalaniu nie mam z nim żadnych problemów. Edytowane 11 Marca 2015 przez szymek20
goldi Opublikowano 11 Marca 2015 Opublikowano 11 Marca 2015 a przy ruszaniu na wolnych obrotach nie słychać tego stuku u mnie coś stukało okazało sie poduszka silnika niech ktoś szuka pod maską a ty odpalaj
szymek20 Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Opublikowano 12 Marca 2015 (edytowane) a przy ruszaniu na wolnych obrotach nie słychać tego stuku u mnie coś stukało okazało sie poduszka silnika niech ktoś szuka pod maską a ty odpalaj Nie. To jest tylko takie pojedyncze głuche puknięcie (0,5 sekundy) w momencie kiedy odpalam auto ( a dokładnie w momencie kiedy silnik załapuje) Odpala bez żadnych problemów. Ma tak od kiedy go sprowadziłem ponad dwa lata temu, ale dopiero teraz mnie naszło żeby zasięgnąć języka w tej sprawie. Edytowane 12 Marca 2015 przez szymek20
Rekomendowane odpowiedzi