Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Głuche stuknięcie przy odpalaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Panowie, co może być przyczyną że podczas odpalania w momencie kiedy silnik już załapuje słychać takie jedno krótkie głuche puknięcie (gdzieś z komory silnika) potem cisza ? Normalne w starym AFN ?Dodam że silnik pracuje równo i odpala bez problemów.

Raz słabiej , raz mocniej to słychać ( jak jest ciepły to jakby głośniejsze to puknięcie jest) a zdarza się że w ogóle nie słychać .

Zdarza się to tylko przy odpalaniu podczas gaszenia nie ma żadnych objawów , budą nie telepie itp. także dwumase i poduszki raczej wykluczam .

Poza tym autko ma nalatane 400.000 km i poza tym króciutkim momentem puknięcia przy odpalaniu nie mam z nim żadnych problemów.

Edytowane przez szymek20
Opublikowano

a przy ruszaniu na wolnych obrotach nie słychać tego stuku u mnie coś stukało okazało sie poduszka silnika niech ktoś szuka pod maską a ty odpalaj

Opublikowano (edytowane)

a przy ruszaniu na wolnych obrotach nie słychać tego stuku u mnie coś stukało okazało sie poduszka silnika niech ktoś szuka pod maską a ty odpalaj

Nie. To jest tylko takie pojedyncze głuche puknięcie (0,5 sekundy) w momencie kiedy odpalam auto ( a dokładnie w momencie kiedy silnik załapuje)

Odpala bez żadnych problemów.

Ma tak od kiedy go sprowadziłem ponad dwa lata temu, ale dopiero teraz mnie naszło żeby zasięgnąć języka w tej sprawie.

Edytowane przez szymek20