Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

17 a komfort

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym do swojej a4 b6 avant zamontować coś takiego R17--> http://www.original-felgen.com/4e0601025ab1h7.html. Obecnie jężdżę na na 195/65/r15, powiedzcie mi jakie opony będą idealnym środkiem? Dodam, że nie mam obniżonego zawieszenia i chciałbym zostać przy standardowym.

Opublikowano

Chciałem polecić Ci 215/50 ale przy feldze 8j będzie już naciąg raczej. Zostaje chyba tylko 225/45

Opublikowano

Mogę zrobić zdjęcie żeby pokazać jak siedzi 215/50/17 na tej feldze.

Opublikowano

Myślę że ten rozmiar spasuje do 8" felgi

To niewielka różnica z felgą 7.5" , tylko pół cala i rozbić to na dwie strony opony wychodzi niezauważalna różnica.

Więc jak chcesz komfortu to polecę ten rozmiar 215/50/17

Mam takowy i jestem zadowolony,

Opublikowano

Ale nitroo już wyjaśnił, że ta felga w wersji 17" ma 7,5". Od siebie dodam, że występuje też 7.0"

Opublikowano

Jeśli ma 7.5 to wrzucać 215/50 i będzie super.

Opublikowano

Dokładnie tak.

Opublikowano
  • Autor

Byłbym bardzoo wdzięczny ;) Tylko powiedz mi, zawieszenie standardowe?

Opublikowano

A ktoś z Was przerabiał może oponę 205/50 r17 na feldze 8j? To już mocnawy naciąg co?

Opublikowano

A ktoś z Was przerabiał może oponę 205/50 r17 na feldze 8j? To już mocnawy naciąg co?

widziałem takie zestawienie kiedyś u Al@na na aucie. troszke jest naciągnięta ale żadne szaleństwo to to nie jest :)

Opublikowano

Aha. No to ok. Kombinuje jakieś koła do drugiego auta i chyba taki konfig zawita.

Opublikowano

Byłbym bardzoo wdzięczny ;) Tylko powiedz mi, zawieszenie standardowe?

nQXpl6d.jpg

1BE. Co do samej felgi, to jest to 7,5J i jak widać mimo braku rantu ochronnego balon wystaje za felgę. Polecam 215/50/17

Opublikowano

No balon wystaje i wygląda to jak nieszczęście. Do 7.5j polecam 205 50 z rantem ochronnym. Przed chwilą wrzucałem takie toyo proxes na 8j i jestem w szoku jak ładnie opona leży.

Opublikowano

To weź pokaż jak to siedzi, bo jestem ciekawy. Wszędzie piszą, że 7,5 to najszersze co wypada mieć dla opon 205.

Opublikowano

G prawda. Wrzuciłem i jest ok. Rant ochronny opony słabo pełni swoją funkcje ale nie widać żadnych naciągów. Nawet mój wulkanizator który zawsze na wszystko narzeka powiedział , że ładnie siadła. Foto wrzucę Ci później jak aparat jakiś namierzę.

Opublikowano

Spoko, czekam bo bardzo ciekawi mnie jak może rant nie sięgać z osłoną felgi i jednocześnie nie występować naciąg. Dużo pewnie zależy od konkretnej opony. Ja się początkowo obawiałem tego nokiana 215, ze będzie za wąski na 7,5, a wszedł podobnie jak 235/45/17, które mam na lato.

Opublikowano

Powiem Ci, że to tylko zależy od opony. Miałem obawy przed 205/50 na 8j ale koleś z orum jeździł na takim secie i napisał mi, że naciągu nie ma żadnego praktycznie. Wrzuciłem toyo i jest ok. Rant ochronny opony jest odsunięty ok cm-1.5 od rantu felgi i to wszystko. Nawet się nie zastanawiałem i na tył też zamówiłem 205 a miały być 215.

W ogóle w czym jest problem? Koniecznie chcesz 205/50? 215 nie lepsze? Będą jeszcze wygodniejsze a różnica w szerokości niewielka. Ja jednak wrzucam dzisiaj na tył 215/50. Jak chcesz to zrobię Ci foto i jednych i drugich na feldze 8j. Porównasz sobie.

Opublikowano

Wrzuć, tęż chętnie zobaczę :)

Opublikowano

Spoko. Po 16 będą foty

Ok zdjęcia niżej. Jest to 205/50 r17 na ori feldze z audi a8. Niestety zdjęć 215 chyba nie będzie bo sprzedający poleciał w balona. Suma sumarum ładuje 4x205

Według mnie nie ma się do czego przyczepić. W ogóle oponka idealnie wygląda i nie ma efektu balona.

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6919f7f3b82252ae.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f61482f345ca4b1.html

Edytowane przez Mesiah