Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Kod 17965 + logi + czyszczenie turbo + nowe logi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

17965 - Charge Pressure Control: Positive Deviation sory moze jest jakis watek na temat tego kodu ale funkcja szukaj nie działa, zgłosiłem dla admina, ale do rzeczy pojawia sie ale nie zawsze -- jak silnik jest niedogrzany-- N75 jest nowy co o tym sadzicie??

Opublikowano

Logi prawdę powiedzą :cool1: . Pewnie kierownice stoją dęba. Bez logów to jak wróżenie z fusów.

Opublikowano

rzeczywiście nie działa... ale google niezawodne:

"17965 - jest to ciśnienie doładowania(turbina)

silnik traci moc wolno wchodzi na obroty głównie od 2000obrotów

przyczyną jest zapieczona turbina osad ze spalin(nagar) wystarczy ją rozebrać i dobrze oczyścić wymoczyć w ropie

cena naprawy w serwisie nie wiem w u mechanika to ok 150-300zł

kod ten może się pojawić w wszystkich silnikach TDI"

z tą naprawą... to polecam bujnąć się porządnie na jakiejś niezłej trasie i przytrzymać go ponad 3.500 obrotów jakieś kilka minut - tak się zwykle czyści turbinę :>

Opublikowano

z tą naprawą... to polecam bujnąć się porządnie na jakiejś niezłej trasie i przytrzymać go ponad 3.500 obrotów jakieś kilka minut - tak się zwykle czyści turbinę :>

Nieeeeeeeeeeeeeeeee, tylko nie to :shocked: . Zrób logi bo przeładowanie może być zabójcze dla silnika. Jeśli pika prawie 3bary(a tak potrafi turbo w AVF), to nie radze korzystać z poysłu kolegi. Źle się to skończy np. olejem w dolocie z rozszczelnionego turbo.

Opublikowano
  • Autor

czy samemu warto wyszyscic kierownice w turbo, czy jednak oddac w fachowe rece mechanika ??? mam kilka dni urlopu --zobaczymy aaa jak silnik jest goracy to turbo idealnie pracuje czyli kierownice powinny pracowac, czy nie tak?

Opublikowano

Jak masz możliwość to zrób logi i będzie wiadomo. Ja nie będę wróżył, bo chodzi o Twoją furę i kasę :cool1:

Opublikowano
  • Autor

jakie logi zrobic które gr.

Opublikowano

Jak dla mnie, to chciałbym zobaczyć wszystkie BS i dynamiczne 011, 010, 003. To na pewno :cool1:

Opublikowano
  • Autor

dzieki za odpowiedz, pojutrze wstawie--- dzieki i pozdrawiam[br]Dopisany: 12 Październik 2008, 21:30_________________________________________________Basic Settings

5e996afd4d4677b2.jpg100e1f0f1b3b58f2.jpg

fac46d065b0a724dmed.jpg

dynamiczne

f74e0804d45f2992.jpg

pierwszy raz wstawiam logi prosze o wyrozumiałosc pozdrawiam

Opublikowano

Prawie 3 bary od najniższych obrotów :shocked:. Miej litość i oddaj turbo do czyszczenia/regeneracji lub zaraz padnie całkowicie i potroisz sobie koszty.

Opublikowano
  • Autor

dla zainteresowanych czyszczeniem turbo http://www.vw-passat.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=266&Itemid=11w nastepnym tygodniu przymierzam sie do czyszczenia no i zobaczymy!!! musze jeszcze sprawdzic czujnik cisnienia doładowania ten na rurze od IC bo ponoc tez ma wpływ na przeładowanie :mysli:

Opublikowano

musze jeszcze sprawdzic czujnik cisnienia doładowania ten na rurze od IC bo ponoc tez ma wpływ na przeładowanie :mysli:

nie tylo co ma przeladowania co na zle odczyty do ECU ... [i warto to sprawdzic]

Opublikowano
  • Autor

spanky jak to sprawdzic???

Opublikowano

jakby pompowala 3bary to by tylko chwile pojezdzil,ona laduje prawie 2bary :kox:

Opublikowano
  • Autor

no wiec tak turbina została poddana regeneracji i jest ok :good: Rozmawiałem z gosciem który regenerował turbo że czyszczenie ruszanie sztanga jest na krótki okres ok ale i tak turbo do regeneracji w późniejszym czasie. POLECAM!!! warsztat w MARKUSACH http://www.turbo.cdi.pl/

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jakie koszty, czas roboty....

Opublikowano

właśnie się kiedyś pytałem babki na poczcie o ten zakład to mi powiedziała że 2 - 3 paczki dziennie za pobraniem (1100zł - 1500zł) to u nich norma... więc trochę tego trzepią.

• 5 lat później...