Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ORI ALARM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym doposażyć swój samochód w ORI alarm czy znajdzie się ktoś to napisze co jest potrzebne mi do tego ?

Opublikowano

Modul komfortu z obsluga alarmu. Przelaczniki w boczek, syrenke, czujniki w lampke podsufitki. Oczywiście odpowiednie podłączenie i kodowanie. Też u siebie nad tym myślę, głownie dlatego że dołożyłem CLH i mój alarm nie odpala tej funkcji, a na ori kluczyku wszystko bangla.

Edytowane przez grzes283

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

to i ja się podepnę pod temat, w chwili obecnej kompletuje graty, z montażu zrobię fajną fotorelacje co pewno się przyda co niektórym , puki co z kompletu mam syrene i czujniki ruchu z lampki , wiem że brakuje jeszcze guziczków z boczku drzwi, czy coś jeszcze ?? Czy instalacja elektryczna jest instalowana zawsze w aucie czy muszę kabelki tez ciagnąć ??

Moduł komfortu raczej mi obsługuje alarm bo mam pakiet oświetleń , jak coś moduł też mam, wymontowuje te części z anglika na angielskim szrocie, fajna rzecz aut masa na parkingu płaci sie funcika za wstęp i wykręcasz co chcesz potem wyceniają wychodzi grosze a można wymontować do śrubeczki czy spineczki jak ktos wie co szuka

Opublikowano

Wzmacniacz antenowy :wink:, Twój może nie obsługiwać alarmu.

I nie licz na to że będziesz miał instalację, co najwyżej tylko do czujnika ruchu, jak masz podświetlane daszki to na 99%, ale to i tak raczej tylko z dachu na dół w okolice słupka.

Edytowane przez Bromchit

Opublikowano

To i wzmacniacz się wykrece, pakiet podświetlania jest, a i wiązkę wytarga, jutro będę kompletowal, co jeszcze?

Wysłane za pomocą Commodore C64

Edytowane przez kt65c453

Opublikowano

Masz anteny w szybie, bo jakoś moduł musi odebrać sygnał z pilota? Jak nie to będziesz musiał jakoś kombinować.

Opublikowano

ale ja mam pilota/ centralny, myślałem że alarm z tego skorzysta , a i anteny są w obu szybach

Edytowane przez kt65c453

Opublikowano

A widzisz to zmienia postać rzeczy :wink: , Więc wzmacniacz odpada :) .

Więc te rzeczy co wymieniłeś i instalacja.

Opublikowano

zresztą wzmacniaczy mam ze 3 bo zawsze coś sie dodatkowo wyniesie ze złomu , a potem sie sprzeda

przyciski z schowka w drzwiach wymontowane i wiązka elektryczna z tych drzwi, wiązki która idzie do alarmu (syreny) z tyłu nie wyciągałem bo jak zajrzałem do 5 a4 wszystkie miały wiązkę a tylko 2 miały alarm , wiec sadze że ta będzie, zobaczymy resztę, a tu mam pytanko, czujnik przechyłu , jest takie coś?? jak tak to gdzie i jak wygląda ?

Opublikowano

O ile się nie mylę jest on w module komfortu.

Opublikowano

miejmy nadzieje bo alarm będę montował jak zjadę do polski a tu mam wszystkie elementy , tylko pytanie czy wszystkie ??

A jednak, w opisie modułu komfortu opis 1 gniazda

Konektror I (czarny, 12-pin) odpowiada za zasilanie modułu komfortu oraz wbudowanej w niego centralki alarmu. Jest tu też podłączone sterowanie zamkiem klapki wlewu paliwa, zasilanie lampki podsufitki i przestrzeni bagażowej, sygnał aktywujący syrenę oraz czujnika pochylenia pojazdu.

​Kto wie gdzie jest i jak wygląda czujnik przechyłu auta ??

A wiec wychodzi na to że czujnik pochyłu auta nie jest w module wbudowany, więc poszukiwania nadal trwają,

W jednym ze zdjęć znalezionych gdzieś na necie wyszło że alarm moduł komfortu dioda w drzwiach, przełączniki i jeszcze jest czujnik w masce.

Przeglądam google ale jakoś nie znajduje, tylko od poziomowania xenon

Znalazłem kilka modułów niby a4 b6 , moze ktos sprawdzić w etka gdzie to i to mi potrzebne??

4D0951173D

i jeszcze taki

A6006181

Ale mnie się wydaje że to było w b5 i poczatek produkcji b6 ale może ktoś potwierdzić??

Edytowane przez kt65c453

Opublikowano

Jednak w module komfortu:

zabezpieczenia_przed_odholowaniem_i_kra_