Krzysiekcalibra Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Witam Mam takie pytanie, w swojej audi miałem silnik o oznaczeniu ajm ale niestety silnik został uszkodzony i musiałem go zmienić , kupiłem teoretycznie taki sam silnik, na osłonie rozrządu miał oznaczenie ajm i tak też było napisane na aukcji ale mój mechanik po założeniu silnika i przy montażu rozrządu doszedł do wniosku że to nie jest silnik ajm bo rozrząd od ajm nie pasuje i dobrał rozrząd od jakiegoś innego oznaczenia silnikowego ponoć od 2004r i teraz moje pytanie czy można jakoś sprawdzić jaki to silnik ?? bo osłonę rozrządu zawsze można założyć przecież inną a na silniku ponoć nie ma żadnego oznaczenia
Lukasz_N Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 (edytowane) Na bloku silnika pod głowicą masz wybity numer silnika i jego oznaczenie kodowe. Edytowane 17 Marca 2015 przez Lukasz_N
Krzysiekcalibra Opublikowano 17 Marca 2015 Autor Opublikowano 17 Marca 2015 A wiesz może dokładniej w którym miejscu na bloku ??
jacek70 Opublikowano 17 Marca 2015 Opublikowano 17 Marca 2015 Jeszcze jest kod na przodzie głowicy , pod plastikiem.
Rekomendowane odpowiedzi