Mrowa91 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Witam, co prawda widzialem tematy poruszające podobny problem, jednakze dzis mialem do przejechania dystans okolo 30km do pewnej miejscowosci. Wszystko bylo ok, a w drodze powrotnej po przejechaniu okolo 5km, uslyszalem sygnal dzwiekowy i zobaczylem ze kontrolka wymieniona w temacie zaczela mrugac. zatrzymalem sie, zgasilem auto, sprawdzilem stan plynu chlodniczego - jest ok, wężyki od zbiorniczka ok. odpalilem auto, przejechalem ok. 1km i spowrotem ta sama sytuacja. temperatura na blacie pokazuje 90stopni nie wiecej. proszę o pomoc koledzy bo boje się ze to cos powaznego, a auta potrzebuje na codzien. Silnik 1.8 ADR Pb+LPG. Pozdrawiam.
szakal222 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 A moze kAble obejrzyj .moga byc naderwane
Mrowa91 Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Opublikowano 22 Marca 2015 kable patrzylem, nie wygladaja na naderwane, jednak nie miaem mozliwosci poruszac kostka pod zbiornikiem wyrownawczym plynu chlodniczego. mozliwe ze jest to blahostka wlasnie tego typu, ale jeszcze nie mam pewnosci.
szakal222 Opublikowano 22 Marca 2015 Opublikowano 22 Marca 2015 Sprawdz dokladnie kable przy samej kostce .jezeli nie to czujnik moze padl.latwo sprawdzic.odlacz kostke podczas zaplonu.jak wywali kontrolke. To znaczy ze chula.chyba ze to jego koniec
jacek70 Opublikowano 23 Marca 2015 Opublikowano 23 Marca 2015 To może być słaby styk na kostce czujnika lub po prostu czujnik.
Mrowa91 Opublikowano 24 Marca 2015 Autor Opublikowano 24 Marca 2015 problem się (jak narazie) rozwiązał sam. może to dziwnie zabrzmi, ale jedyne co zrobiłem to dolałem płynu do sprysków (tak wiem jak to brzmi i sam w to nie wierze). pojechałem do mojego mechanika, i może jak na złość błąd nie chciał wyskoczyć lub się naprawił. Dziś zrobiłem prawie 30km (do pracy i spowrotem) i jest ok. dzięki za pomysły!!
jacek70 Opublikowano 24 Marca 2015 Opublikowano 24 Marca 2015 W razie czego to będziesz już wiedział gdzie szukać.
Rekomendowane odpowiedzi