Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Błąd "Please check DTC memory of air conditioner"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, auto od jakiegoś czasu ma problemy z mocą. Większość błędów jakie znalazł program udało mi się usunąć/naprawić jednak został jeszcze jeden: 05697 000 P1641 "Please check DTC memory of air conditioner".
Na forum nie znalazłem tematu z tym wątkiem i prosił bym o waszą pomoc z zlokalizowaniem przyczyny. Czy może to mieć związek z listwą od pompowstryskiwaczy?

Opublikowano

To jest błąd od układu klimatyzacji-klima działa w ogole,jest czynnik w układzie?

Opublikowano
  • Autor

Niedawno wymieniałem jeden z węży i klima nie została jeszcze nabita

Opublikowano

http://vwonline.pl/kody-usterek/1422-18049-p1641.html

W BPW kompresor klimy nie jest odłączany sprzęgłem elektromagnetycznym, tylko pracuje cały czas a elektrozaworem sterowana jest jego wydajność. :decayed:

Dla tego nie powinno się jeździć autem bez czynnika , a może i oleju w układzie , grozi to uszkodzeniem kompresora :naughty:

Opublikowano

A to gratuluje zapewne twój kompresor się już zatar i jak nabijesz czynnik te opiłki pójdą w układ to sobie narobisz. Chyba że zdemontowałeś z koła pokrywkę z gumkami amortyzującymi.

Opublikowano
  • Autor

Gdyby kompresor był zatarty to rwało by pasek a chodzi normalnie, czyli wystarczy nabić klime tak?

Opublikowano

Kompresor ma zabezpieczenie w postaci sprzęgła zrywalnego, w momencie zatarcia się kompresora sprzęgiełko trwale rozłącza jego napęd, a jego kółko pasowe się dalej obraca i z paskiem PK się nic nie dzieje :decayed::hi:

Pasowało by sprawdzić sprzęgiełko :P:naughty:

Opublikowano

ciezko jest zobaczyc czy oska kompresora pracuje bo oryginalnie zaslepkajest zaklejona "taśmą" aby nie dostawał się syf do gumek amortyzujących. musaił byc zobaczyc czy oska sie obraca

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dixon udało Ci się rozwiązać problem (005697 p1641)?
Spotkało mnie to samu i chciałbym wykluczyć walnięty czujnik g65 ( taki błąd wyskakuje mi w climatroniku)

Czy ktoś z was może sprawdzić jakie są wartości na wtyczce do tego czujnika?

• 1 rok później...
Opublikowano
  • Autor

Okazało się, że w ogóle nie było w obiegu czujnika g65 i po jego wkręceniu błąd już się nie powtarzał. Po nabiciu klima śmiga aż miło :D i jeżdżenie bez czynnika nie wpłynęło na jej kondycję. Brak mocy to już inna opowieść którą niedługo opiszę w temacie z autem :decayed: Dzięki za pomoc ;)

• 1 rok później...
Opublikowano
W dniu 11.05.2015 o 22:41, słoniu napisał:

Dixon udało Ci się rozwiązać problem (005697 p1641)?
Spotkało mnie to samu i chciałbym wykluczyć walnięty czujnik g65 ( taki błąd wyskakuje mi w climatroniku)

Czy ktoś z was może sprawdzić jakie są wartości na wtyczce do tego czujnika?

błąd czujnika wyskakuje błąd 00819 badajże. wejdź w bloki pomiarowe na kanale chyba 3 jest ciśnienie układu jak pokazuje 33 bary to 90% czujnik 

Opublikowano

Witam, nie odpisałem po uporaniu się z problemem,

Otóż u mnie okazało się że jeden z kabli miał przerwę, bo ponownym podłataniu wszystko grało jak trzeba ;)

pzdr,