Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 2.6Q 95'] Jaka to kierownica??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

7.jpg

Czy to jest kierownica od S4/RS4 ? Jesli tak to z jakiego przedzialu rocznikowego?

Pytam bo chce sobie zamowic skorke na www.wheelskins.com i musze podac model i rocznik (a zwykla kierownica A4 to to nie jest na pewno):)

Pozdrawiam.

Opublikowano

zwykla s-line wkladana po I lifcie (koniec 97r) chyba do konca produkcji ( w s'ce byla identyczna)

Opublikowano
  • Autor

Hmm..tylko ze moj samochod to rocznik 95'. Jak w takim razie mozliwe jest ze ma kierownice z I liftu? :029:

Opublikowano

Dzwon i zmiana kiery z poduchą ? Albo komuś nie pasiła ta i wstawił od s-line. U mnie tez taka jest..

Opublikowano

1 lift był w 97' czy 96' hm...Kiera to zwykła S-ka.

Opublikowano
1 lift był w 97' czy 96' hm...Kiera to zwykła S-ka.

kiera jest z S-ki zgadza sie a 1 lift mial miejsce w 97r.

Opublikowano
  • Autor

Mowiac S-ka mowicie o S4 czy o A4 S-Line?

Opublikowano

Twoja kiera to konkretnie S-line, ale identyczna była w starym S4 buda C4.

W S4 B5 kierownica różni się jedynie zaślepką Airbag'u.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

a jak jest z wymiana kiery w audi A4 B5 rocznik 1996 (mam kiere taka jak byly montowane w Audi 80 B4).

Chce wymienić, tylko nie wiem, która będzie pasować do mojej A4. Możecie mi pomóc w dobraniu kiery z odpowiedniego rocznika. Z tego co sie orientuje to byłu róże wielkości wieloklinów - mały i duży, tylko nie wiem który jest u mnie w B5? Jesli znacie dokładne rozmiary, to tez poproszę

Jeśli tkoś to przerabiał lub sie orientuje, to porszę o pomoc.

Opublikowano

Dolaczam sie do pytania kolegi Tez mam zwykla kiere jak w b4 z poduszka powietrzna Jak wyglada sprawa przelozenia poduchy do takiej S-kowej kierownicy? :drool:

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

grafos kierownice w pierwszym i w drugim aucie są jak najbardziej ok. Były w tych latach takie montowane. A dokładniej to: od '95-'97 były kierownice takie jak w 80 B4 -> http://images28.fotosik.pl/139/2a4d40947c996faa.jpg i takie jak tu w tych ogłoszeniach, to są tzw. S-ki czytaj sportowe kierownice (super sprawa :th: ) Od końca '97, a raczej od '98 były montowane inne już nowsze inna poducha i kształt. Tak wyglądała S-ka (sportowa kierownica) od '98 -> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57e0c94c553c27f5.html a tak wyglądała zwykła kierownica od '98 -> http://img185.imageshack.us/img185/4465/img0098is0.jpg :hi:

A co do tego czy te poduchy są sprawne to inna sprawa, jeśli autko nie było bite i poduchy nie wystrzeliły to raczej są sprawne :wink4:

• 2 lata później...
Opublikowano

Hmm..tylko ze moj samochod to rocznik 95'. Jak w takim razie mozliwe jest ze ma kierownice z I liftu?

Trochę odgrzeję kotleta jeszcze, ponieważ pojawiły się niepoprawne informacje :)

Takie kierownice (S-line) były również montowane w B5-tkach już od 95 roku!

Dowodem na to jest m.in. mój samochód - rocznik 95, mam właśnie taką S-line'ową kierownicę, która jest też uwzględniona w kodach wyposażenia: "2PV = Leather trimmed sports steering wheel".

Opublikowano

Dalej niepoprawnie mówisz, w b5 nie bylo s-line, to są kierownice rójramienne z s4 , różnią się wieloklinami ,jeśli masz auto sprzed liftu szukaj kiery na mały wieloklin albo z przejściówką.

posiadam tą kierownicę :http://images28.fotosik.pl/139/2a4d40947c996faa.jpg

97 rok auta i chcę zamienić ją na tą; http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/57e0c94c553c27f5.html

co musze zrobić i czy podejdzie ? trzeba wieloklin zmieniać? jak sprawdzić jaki mam wieloklin ?

Wieloklin sprawdzisz sciągając kiere.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

w b5 nie było s-line :wallbash:

Opublikowano

zwykla s-line wkladana po I lifcie (koniec 97r) chyba do konca produkcji ( w s'ce byla identyczna)

akrat ta kiera co jest na pierwszym foto to była wkładana przed I liftem i jest na małym wieloklinie :gwizdanie:. po I lifcie jest już duzy wieloklin i kierownica trójramienna jest już troszke inna, nie ma już tez takich jak w b4. Tą kiere można też spotkać np. w A6 model C4 i w starszych A8. jesli ktoś ma a4 95-97 to taka trójramienna podchodzi P&P, wymieniałem u siebie :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

tak tylko czy kiera z A8 jest taka sama pasuje bez przeróbek ?

Opublikowano

Pasuje bez problemu, ja kupilem wlasnie od A8.