Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana oleju tiptronic - ile płacicie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

O kurde dziwne :) Ciekawe dlaczego nie chcą wymieniać - bo to chyba nie wytłumaczenie że oleju się nie zmienia, choć gdzieś czytałem że gośc miał tiptronicka , zrobił ponad 300 tys km i nie zmieniał, pozniej sprzedał. Skrzynia mu sie nic nie zacinała ani nic

Opublikowano

Mam tiguana na tipie, z pelna informacja po VINie, w momencie kupna auto miało 87000km zrobione od ostatniej wymiany.

gdy zlalem olej byl mocno zasyfiony a filtr bardzo mocno zanieczyszczony.

skrzynia przed wymiana pracowala bez zarzutu ale po wymianie nowego oleju (Motul MultiATF) skrzynia zaczęła pracowac bardziej miekko oraz zniknęły delikatne szarpania przy redukcji biegów.

Opublikowano
  • Autor

U mnie nie są praktycznie wyczuwane żadne szarpania przy zmianie biegów.

Opublikowano

w elsie jest napisane ze tiptronicu sie nie wymienia tylko podczas napraw. Mialem kiedys passata na tipie kupilem jak mial ok 160tys chcialem zrobic dobrze i wymienilem olej po pary tysiacach skrzynia padla(moze zbieg okolicznosci, auto bylo od 1 wlasciciela wiec przebieg org) ;/ Koles od skrzyn powiedzial jak olej nie byl wymieniany to lepiej nie ruszac. Co innego multitronic tam co 60tys. Mi za olej do tipa w a4b8 powiedziano w temie ok180zl

Edytowane przez maryoushek

Opublikowano

Zwykly aftomat to sie zgodze ale nie TIP

Opublikowano

nie będę się kłócił każdy robi jak chce. Ja w tipie nie wymienie już więcej :) Może spójrzmy na wymianę trochę inaczej.

kupujesz auto co ma niby 200tyś w tipie i wymienisz olej ? skąd masz pewność że był wymieniany ? dla mnie zaszkodzi to skrzyni jak nikt tego nie robił wcześniej.

Ja mam teraz w tipie auto ma najechane ok 110tys auto serwisowane i olej nie był wymieniany. Pasata miałem w tipie i też niemiaszek nie wymieniał a auto serwisował. Mechanik od skrzyń powiedział żeby wymieniać 40-60tyś jak masz nową, lub po naprawie ale jak ktoś zrobił na skrzyni 200tyś odpuścić sobie - według mnie święta racja. ja moim będę jeździł aż padnie a potem manual wsadzę. Multitronka jak miałem to rzeczywiście miałem wymianę na 60tyś a druga coś koło 120tyś a potem skrzynia była wymieniona.

Edytowane przez maryoushek

Opublikowano

nie będę się kłócił każdy robi jak chce. Ja w tipie nie wymienie już więcej :)

do TIPa sa dwa rodzaje oleju, u Ciebie jest nowszy (duzo droższy) i jest mozliwe ze go sie nie wymienia

Edytowane przez Dev

Opublikowano

ja na automatach się nie znam to są moje doświadczenia tylko ;)