Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Montaż nagłośnienia BANG&OLUFSEN w systemie MMI 3G w Audi A4 B8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Radio z końcówka 56 nie obsłuży banga?

Opublikowano

U mnie chodzi  na tym radiu 4G0035056J 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Adressword  : 47
Numer VAG   : 8T1035223A
Nazwa       : System dźwiękowy
Opis ster.  : J525 DSP Prem     

Komunikacja : TP2.0, CANT=300 CANE=4DF
Wersja SW   : 0030
Kodowanie   : 00000 Doczego służy to kodowanie ????

Nie wykryto usterek.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

We wtyczce 18 pinowej ma być tylko 17 pin - magistrala danych oraz mikrofon (1 i 10)? po co jest  pin(nr 2) do mikrofon 1(masa ekranu)?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Co może być przyczyna trzasków z suba po przejściu na b&o? Podlaczylem wszystkie głośniki oprócz przednich basowych w drzwiach. Kable sprawdzałem, są Ok. Głośnik działa tylko wydaje dodatkowe  „pykniecia” - wina wzmaka?

Opublikowano

Są 2 błędy z dot. Przednich głośników niskotonowych, których jeszcze nie podłączyłem. Test głośników Ok- tylko te dodatkowe pykniecia z suba. Sprawdzę jeszcze starego suba z sound system 

w polifcie we wzmaku 8T1 035 223 A rozkład pinów jest ten sam, co nie? 

We wtyczce do wzmaka b&o jest sporo cieńszy kabel do suba niż był w radiu sound system ale to raczej nie powód  problemów. 

Opublikowano

Witam

Pacjent to A5 F5 Usa 2018r, audio B&O.

Brak dźwięku, jak kręcę pokrętłem głośności to jest przekreślony głośnik. Jedyny błąd to w gateway  to "wyjście sygnału audio 1 przerwa". Gdzie zacząć poszukiwania przerwy? Dzięki

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, gregk2006 napisał:

Witam

Pacjent to A5 F5 Usa 2018r, audio B&O.

Brak dźwięku, jak kręcę pokrętłem głośności to jest przekreślony głośnik. Jedyny błąd to w gateway  to "wyjście sygnału audio 1 przerwa". Gdzie zacząć poszukiwania przerwy? Dzięki

Kolego ale to jest inna PLATFORMA AUDI i inny temat :hi:

Napisz co było robione w osobnym watku

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam koledze w nl zakładali b&0 w a4 b8.5 2014r po zdjęciu cp przestała działać GALA tzw jest możliwość włączenia ale nie słychać podgłaśniania podczas jazdy. Zero błędów w dsp 47 .

• 6 lat później...
Opublikowano

Podpinam się. Mizna wrzucić jeszcze raz zdjęcia, I zaktualizować temat ?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Również podpinam się pod temat, mam plan przeprowadzić taką operacje ale nie wiem z jakim stopniem skomplikowania się to wiąże. Dodam że mam angielka z b&o z radiem mmi 2g h, a w Europie mmi 3g low. Na pewno wzmacniacz do wymiany ale czy coś jeszcze? 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Wymieniłem głośniki ze zwykłego zestawu z subwooferem na te z Bang-a i dołożyłem głośniki w drzwiach przednich i za tylną kanapą. Nie montowałem dodatkowego wzmacniacza (tego co seryjnie idzie w Bangu). W przypadku A5 Sportback patent z obracaniem głośników przy szybie działa bez problemu. Wrażenia.... chyba głośniki boczne przy szybie wrócą stare, bo psują efekt basu. 

Pewnie najlepiej byłoby przeprogramować wzmacniacz na Bang (da się w moim przypadku), ale odejdzie sterowanie subwooferem lub dołożyć moduł od Banga, ale to jak znajdę go w dobrej cenie. Pytanie jaki szukać. Mam wersję Polift z 2012 roku i MMI 3G Basic

Niestety kodowanie też nie daje odpowiedniego efektu. Po świętach wracam do oryginalnych głośników niskotonowych. Teoretycznie miały mniejszy magnes, ale większą kopułkę.

Edytowane przez michalspam94

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Czy u mnie musze zmieniać wiązkę dl banga ?? Czy tylko radio i kodowanie 

4g0035056j

WAUZZZ8K6FA108713

MMI 3G High - 3G+

hn+_eu_au3g_p0814

20250508_092136.jpg

Edytowane przez Ditomee

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Cześć .

Ktoś wie może czy obsłuży ten tuner 4G0035082E wzmacniacz banga?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam pomoże ktoś. A4 2009 ori B&O mmi 3gH. Mmi wymieniłem na 3g+. Czy wzmacniacz też muszę  dać  poliftowy cz ten 8T0 035 223 AK może być. Błędów  żadnych nie mam. Ale może by można coś poprawić  albo parametryzacja czy coś 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Zamontowany Bang Olufsen w A5 Sportback z MMI 3G Basic. Wzmacniacz 8T1035223A, Moduł radia 4G0035056H

Działa bez problemu.

Uchwyt do Sportback: 8T8907101

Kabel do mikrofonu kupowałem ten:

https://allegro.pl/oferta/kabel-przewod-sterowniczy-ekran-liycy-3x0-5-helukabel-na-metry-16372429002

Wcześniej miałem zestaw z subwooferem oryginalny (Audi Sound System). Był dobry. Zamontowałem same głośniki Banga do tego + 4 dodatkowe wziąłem w nie i zmieniłem kodowanie - było trochę lepiej, ale czasem trzeszczało. Teraz dorzuciłem wzmacniacz i brakujące kable - jest bardzo dobrze. Polecam. Wskazówki montażu:

Kable dodatkowe puszczamy w kanale tylnej kanapy. Najlepiej kupić kostki od wzmacniacza. Światłowód można przerobić na kostkach. Dodatkowe kable do przednich drzwi przerabiamy zarówno przy kostkach od strony auta (Wcześniej kable od basu i od wysokich tonów były na jednej linii, a teraz są na osobnych) oraz od strony drzwi.

Czy ktoś z Was, kto ma oryginalny Bang Olufsen i dostęp do VCDS mógłby zrobić mapę adaptacji sterownika 47 i napisać od jakiego auta jest?

Dokładniej chodzi o kanały:

99 - u mnie 2

100 - u mnie 0

111 - u mnie 0

112 - u mnie 80

113 - u mnie 2

114 - u mnie 100

115 - u mnie 10000

116 - u mnie 20

117 - u mnie 10

Może dzięki temu uda się mi zrobić jakąś rozpiskę jak parametryzować. Zwracajcie uwagę na:

Model:A4/A5/Q5....

Ilość drzwi: 2/4/5

Fotele: skórzane / materiałowe

Kierownica: po lewej / po prawej

Mój mam od A5, ale nie wiem czy Sportback / Cabrio / Coupe

Edytowane przez michalspam94