serek92 Opublikowano 29 Marca 2015 Opublikowano 29 Marca 2015 (edytowane) Witam wszystkich. Długo się zastanawiałem czy pokazać mojego chrupka i jakoś się zdecydowałem. tak w skrócie prezentuje się to tak: Model: Audi A4 b7 Avant sline Silnik: 1.9 TDI Moc: czeka na strojenie Mody pod maską: słupek TDI z 1.9 116km plus cały osprzęt z 2.0 TDI Zawieszenie: Sline ori -40 Układ hamulcowy: seria : tarcze przód 288mm , tył zmienione z 255mm komplet na 288mm Koła: ori alu 16 z golfa 6, były dare lm 4x8.5 19 , są porsche cup 3 8.5 i 10 18" Nadwozie: seria , założone wydechy z wersji 3.0TDI Wnętrze: ori fotele skóra+materiał sline , czarny sufit , kierownica sline z multifunkcją,tempomat,szyberdach,4xelektryczne szyby,grzane fotele, climatronic 2strefowy, el lustra,małe navi,licznik pełen FIS, dekory carbon,całość wygłuszona matami boll Audio: ori audi concert 2 9 głośników plus sub Plany: -gwint - kupiony H&R na grubym tłoku -dokładka z seata leona cupra -czarny gril. -wydechy z 3.0 TDI -zrobione -wymiana dekorów z pseudo drewna na carbon - zrobione -koła: były dare LM 19, 4x8.5 , są porsche cup 3 18" 8.5 i 10 , plan na RH Crossline 19" -AirRide -wymiana hamulców na wieksze z tyłu - zrobione -wymiana hamulców przód na pełen zestaw z wersji 3.0TDI -wymiana lamp przednich na ori (może ori xenon lub bixenon) -może lekki program w silniku -klapa us i zderzak us ze spryskami przez prawie rok jeździłem można powiedzieć że serią: Edytowane 22 Lipca 2018 przez serek92
serek92 Opublikowano 31 Marca 2015 Autor Opublikowano 31 Marca 2015 Przez zimę udało mi się skompletować wszystko co było potrzebne żeby jeździć na zloty. felgi które nie doczekały się założenia i wpadły do drugiego samochodu w miejsce czarnych zwykłych wpadły 19" 3tlg RH Crossline : dokładka od cupry r czarny gril: trochę kosmetyków: i aktualnie audi prezentuje się tak:
KluBB Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Auto spoko, ale stolik w garazu mega kozak:)!
jhimo Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 (edytowane) Dokładka z cupry jakas pofałdowana jest ;D wkładałeś soczewki do lamp przednich? bo w planach masz ori bix-a, a w b7 tylko h7 bez soczewki i bixy są ;D pozatym fajne auto, pozdro! ps, duzo rysek na lakierze masz?;d bo u mnie to masakra;D Edytowane 2 Kwietnia 2015 przez jhimo
serek92 Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2015 ten stolik jest w pokoju;pco do rysek to praktycznie wcale nie mam. odpowiednia ilość dobrych środków i przede wszystkim często dbam o lakier. lampy są nie oryginalne mają jakieś ringi jako postojówki.bixy są w planie jak nie zdążę sprzedać samochodu
jhimo Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A jaki masz numery koloru na wlepce?? tak Ty możesz dbać o lakier, ale poprzedni właściciele mogli nie dbać i ryski już są
serek92 Opublikowano 14 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2016 (edytowane) po prawie roku nie odzywania się w temacie zbyt mało czasu żeby się wszystkim dzielić z wszystkimi.. audi odwiedziło kilka zlotów i dostało parę rzeczy między innymi:-air ride tu podziękowania dla WojtaS0110 troszkę szczegółów: zabudowa w kole zapasowym.2x kompresor 480cbutla 20l plus druga przykręcana w bagażniku 20lwyspa zaworowa 4x1/2sterowanie bezprzewodowe3 manometrypoduchy przód 2 bałwanki 150tył 3 bałwanki 130poskładane na nowym gwincie tatechnixwszystko na wężach 10/6,5 i 6/4złączki skręcaneczujnik ciśnienie z przekaźnikiem wbudowanympilot 9przycisków.-ładniejsze radio-w drzwiach przednich HIfonics zeus-czujnik deszczu i zmierzchu z audi a6 -kolejny karton środków do dbania o lakier;)i inne o których zapomniałem.felgi jak na razie zostają ze mną chyba ze znajdzie się chętny to będą inne. Planów na okres zimowy jest jeszcze parę, może lusterka od a6 wkońcu ori lampy i tylne ledowe.czas pokaże co uda się zrobić.parę fotek które się zachowały: Edytowane 15 Stycznia 2016 przez serek92
rs4wagon Opublikowano 16 Stycznia 2016 Opublikowano 16 Stycznia 2016 fjanie cacy,ale okucia przod to spier()lone trza bylo gadac ze robisz air to bym podpowiedzial co nieco felgi mnie sie podobuja,kolor i srodek wiadomo kozak!popraw ten przod i bedzie lala
serek92 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Opublikowano 10 Lipca 2016 przód tzn? co byś pozmieniał? air kupiłem gotowca od kolegi z forum taka szybka akcja z tym wyszła.felgi bym zmienił ale wiadomo nie będę kupował kolejnego kompletu. Z racji tego iż w sezonie w audi mało się zmienia z braku czasu w tygodniu. jeżdżę w weekendy po zlotach jak mi pasuje.pierwszy zlot w Nowym stawie gdzie udało się dostać nagrodę: następnie SeaSide w Pucku orgaznizowany przez ekipę z Dreamvaga, mega przyjemna atmosfera w pięknym miejscu. Parę fotek z sesji od Granula: ostatnio też wpadłem na Vagweekend gdzie jak zawsze było pozytywnie. sezon się jeszcze nie skończył są plany żeby wpaść na parę zlotów i pożegnać się raczej z audi i nie tylko... pozdro
PiotrasPoznań Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 taka sztuka że aż oka nie chce się oderwać Ciekawe gdzie trafi, jakieś plany z przesiadką na inną markę?
serek92 Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Opublikowano 10 Lipca 2016 planów na samochód jest dużo.. od A5 po golfa R i inne podobne samochody
serek92 Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Opublikowano 24 Lutego 2018 długo była cisza w temacie z powodu braku czasu na aktualizacje ale trochę się pozmieniało: -wpadły nowe hamulce na przód 320mm -został zrobiony program na 165/370 -wpadły bixenony skrętne (i tu szukam pomocy ) -nowe węże i złączki 12mm do air -nowe felgi 20cali 4*10j radi8 zdj w tygodniu
serek92 Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Opublikowano 22 Lipca 2018 Z racji że audi zmieniło właściciela na siostrę to mało się dzieje. Miały być radi8 ale dostała ode mnie rotory 20" powietrze zostało A radi zabrałem do mojego nowego nabytku;)
Adam87 Opublikowano 23 Lipca 2018 Opublikowano 23 Lipca 2018 B7 Super i fajnie że została w rodzinie Zrób temat o C7 bo zapowiada się ciekawie Pozdrawiam
serek92 Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Opublikowano 23 Lipca 2018 Temat z C7 będzie jak będzie gwint który niby już produkują.napewno założę bo są plany.;)
granatowy Opublikowano 10 Grudnia 2018 Opublikowano 10 Grudnia 2018 W dniu 22.07.2018 o 20:44, serek92 napisał: Z racji że audi zmieniło właściciela na siostrę to mało się dzieje. Miały być radi8 ale dostała ode mnie rotory 20" powietrze zostało Masz więcej zdjęć na tych 20" Rotorach ? Siostra też jeździ na 20" ?
Rekomendowane odpowiedzi