Lunatyk Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam,Od jakiegoś czasu mam problem (na forum już ktoś miał podobny problem tylko zapisał go w innym temacie) mianowicie z gwiżdżącym dźwiękiem z wentylatora. Jest to dość drażniące i nie występuje ciągle tylko co jakiś czas i jak mu wygodniej. Czy już ktoś miał podobny problem i jakoś załatwił go bez konieczności wymiany całego mechanizmu? Czy może wystarczy wymiana jednego elementu bądź nasmarowanie łożysk. Czy ktoś próbował sobie z tym problemem jakoś poradzić? Wiem, że łatwo się tam dostać ale co ew można zrobić dalej.Dziękuję za odpowiedzi. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez Lunatyk 1
tomasz102 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Opublikowano 1 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja miałem. Powodem było "nadmierne odgrzybianie". W skrócie preparat odgrzybiający skierowałem na wentylator, co spowodowało korozję. Zaczął od tego czasu piszczeć i buczeć. Nastał później czas, że się zatrzymał. Zdemontowałem go i postukałem, a następnie kupiłem środek do konserwacji silników elektrycznych. Ma on podobną konsystencję jak silikon w sprayu. Do dnia dzisiejszego wentylator cicho działa. Edytowane 1 Kwietnia 2015 przez tomasz102
Rekomendowane odpowiedzi