Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[ALL B6] Mój Nowy nabytek 1,9 Diselek 130km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja bym b.delikatnie sciemnil szyby wszystkie procz czolowej,do tego ORI ramki chhorm wokol szyb,mala lotka na klape bagaznika,bixenony,ewentualnie wydech z 2.5 tdi i koncowki proste:) do srodka rsn-e :tongue4: nie wiem co wy co ty masz z ym wnetrzem ze juz powycierane? chyba ze ma przebieg tak z 300tys albo ktos nie dbal o to

Opublikowano
nie wiem co wy co ty masz z ym wnetrzem ze juz powycierane? chyba ze ma przebieg tak z 300tys albo ktos nie dbal o to

stawiam na niedbalstwo. mam to samo a przebiegu w swoim aucie jestem pewien.

Opublikowano

bardzo ładne auto :good:

jak szukasz inspiracji do przeróbek to obejrzyj może auto kolegi guardian, kilka wątków niżej i ja bym zrobił taki przód jak u niego tzn, czarny gril i taki sam zderzak :good:

a jak chcesz pójść w chromy to obejrzyj np. auto B6 malika :notworthy:

Opublikowano

Dzięki wielkie za pomoc Panowie już mniej więcej wiem co i jak :)

Jeszcze mam pytanko czy w moim Audi można sprawdzać obecne spalanie czy tylko pokazuje ile można przejechać na paliwie które jest w baku ??

No i mogli byście mi pomóc odnaleźć w necie czy coś bo wiem że w aso bym dostał ale nawet tyłka ruszczyć nie mam czasu :/ z góry dziękuje i pozdrawiam.

http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_kupie_uchwyt-t49587.0.html

Opublikowano

Jeszcze mam pytanko czy w moim Audi można sprawdzać obecne spalanie czy tylko pokazuje ile można przejechać na paliwie które jest w baku ??

pewnie, że można :naughty: musisz się tylko trochę "pobawić gałką" z prawej strony :decayed:

Opublikowano

jesli ma komputer jak nie trzeba dołozyc manetke i bedzie śmigac

Opublikowano

Piszcie Normalnym językiem :tongue4: To da sie sprawdzić podczas jazdy ile w obecnej chwili spala czy nie bo u mnie na komputerku pokazuje ile moge przejechać a nigdy audi nie miałem tylko Vw i Opel wiec musze zapoznać sie z tym autem. :wink4:

Pozdrawiam :kox:

Opublikowano

musisz nacisnąć na prawej gałce przycisk który jest na prawie "pionowej" ściance gałki :) zrozumiałe? :decayed:

Opublikowano

nie do końca bo nie wiem na której znowu gałce :decayed: może ja nie mam w wyposażeniu tego i dlatego nie wiem :D ale czy tak czy siak ide szukac może cos znajdę

Pozdrowionka...

Opublikowano

to Ci ułatwię trochę sprawę :gwizdanie:

71b6e9fa426cf3e6.jpg

:decayed:

Opublikowano

Piechol dzięki odrazu lepiej ale było napisać że na drążku od wycieraczek :decayed: a nie jakieś gałki mi tu piszecie :D:tongue4: ale grunt że już wiem i jeszcze raz wielkie dzięki a od razu jak już pisze to jeszcze mam 2 pytania :kox:

1. Jak podczas jazdy wciskam check to zaczyna pikać i pokazuje 1km. Ja to odbieram w taki sposób by sie zatrzymać żeby komputer sprawdził płyny itp. Jaksie myle to proszę o poprawienie mnie :cool1:

2. Mam przycisk od ESP tylko że jak wciskam go to żadna lampka ani nic nie pokazuje wiec moje pytanko jest takie czy on jest bo jest czy on włancza i wyłancza ESP jeśli tak to czy gdzieś na komputerze pokazuje lub gdziekolwiek. :evil:

I tymi oto wyżej wymienionymi pytaniami będe konczył gnebienie was :naughty: bo reszte już chyba wiem :evil:

Opublikowano

spoko :tongue4: to check kurde nie pamiętam już do czego służyło, a w A3 teraz tego nie mam :mysli: a wyłączenie ESP przyciskiem było sygnalizowane czymś na liczniku na pewno (chyba pomarańczowym wykrzyknikiem) :cool1: także albo Ci się coś przepaliło, albo nie działa ESP... :gwizdanie:

Opublikowano

Wiem że Check sprawdza stan płynów na postoju ale podczas jady jak wciskam to pokazuje 1km i piszczy co jakiś czas i domyślam się że sygnalizuje że trzeba sie zatrzymać by sprawdzić bo podczas jazdy nie można :tongue4: ale kto to wie :) a co do ESP moze poprostu jest przystosowany do podłączenia na wyłączanie ale działa automatycznie bo raczej jest aktywne z tego co sie orientuje prowadząc auto a wciskajac nic nie pokazuje a zmianteż nie czuje jak klikam :/ może ktoś ma też tak to sie wypowie no ale cóż jest jak jest i nie trzeba psuć :cool1:

Opublikowano

ESP jesli właczysz powinno sygnalizowac Ci na liczniku :)

ładna ta Twoja audiczka :thumbup:

Opublikowano

a jak tracisz przyczepność przy starcie to pokazuje Ci się coś na zegarach? :mysli: bo to dziwne jest... a z tym check to chyba miałeś racje:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t41496.0.html;highlight=przycisk+check

i tu :tongue4::http://www.a4-klub.pl/smf/b6_wymiana_przelacznika_wycieraczek_i_odblokowanie_pelnego_fis-t24989.75.html strona 6 :good:

P.S jak widać szukajka działa całkiem dobrze :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano

Jeszcze nie miałem sytuacji by na zegarach mi coś pokazywało. Ale przy ruszaniu koła to tylko na chwile zakręcą sie i ciągnie jak trzeba :/.

Sam nie wiem :tongue4: .

Ps Piechol w mojej wersji nie ma tego na drożku od wycieraczek :wallbash:

Opublikowano

Jeszcze nie miałem sytuacji by na zegarach mi coś pokazywało. Ale przy ruszaniu koła to tylko na chwile zakręcą sie i ciągnie jak trzeba :/.

skoro kola ci miela i nic nie miga na zegarach a do tego nie czujesz przydlawienia silnika tzn ze albo esp masz wylaczone pzyciskiem ale kontrolka jest spalona i o tym nie wiesz albo poprostu esp nie dziala.Moze bezpiecznik albo cos powazniejszego.Check moze pikac jak masz spalona zarowke albo przyszedl czas na serwis

Opublikowano

skoro kola ci miela i nic nie miga na zegarach a do tego nie czujesz przydlawienia silnika tzn ze albo esp masz wylaczone pzyciskiem ale kontrolka jest spalona i o tym nie wiesz albo poprostu esp nie dziala.Moze bezpiecznik albo cos powazniejszego.

jak ruszam to koła zamielą ale to jest chwilowy pisk kół bo kapci nie da sie spalić pożądnie a potem ciągnie i jest ok wiec na mój gust esp działa tylko przyciskiem nie wyłancza sie.

Najlepiej powiedzcie mi jak sprawdzić w takim razie czy ESP działa czy nie czy tylko na serwisie to sprawdzą !!!

Opublikowano

Przyciskiem Check ustawiasz sobie predkosc i po ktorej przekroczeniu piszcze ze przekroczyles ustalona predkosc.Np nacisniesz przy 100km/h i za kazdym razem jak przekroczysz 100 to bedzie pikalo.Taki bajer dla zapominalskich o ograniczeniach predkosci:D

Opublikowano

To by sie zgadzało :decayed: ale ciągle mnie trapi te EPS kto mi powie jak sprawdzić czy działa czy nie czy tylko serwis mnie czeka by sie dowiedzieć

Pozdrawiam.[br]Dopisany: 22 Październik 2008, 14:55_________________________________________________Sprawdzałem ESp na trawie i działa esp bo jak wyłaczyłem to mieliło nawet do 4 tys obrotów a gdy właczyłem 1,5 tys obrotów nie przekraczało i dusiło auto (zaczynał trykać) :) czyli ESP działa :decayed: kwestia tego że nie pokazuje kiedy jest wyłączony i włączony i tu pytanie do kogos kto ma a4 b6 takie jak ja i ma przycisk do on\off ESP i czy pokazuje mu na wyświetlaczu coś gdy wyłącza lub włącza Bo chciał bymsie z orientować czy to żarówka czy tak jest

Pozdrawiam i z góry dziękuje.