Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

...

Edytowane przez Blaw

Opublikowano

Nie wiem skąd jesteś. W Krk jest ogarnięty gazownik na ul. Darwina => http://www.gazujemy.pl/index.html. Sam u niego zakładałem "podtlenek" do 1.8T, aczkolwiek seryjnego. W każdym razie jestem w pełni zadowolony :). Co do komponentów to już pytaj gazownika. Na pewno pod 300KM trzeba porządnych gratów.

Opublikowano
  • Autor

...

Edytowane przez Blaw

Opublikowano

Ja miałem a3 wystrojone na blisko 220 koni i mogę nieco powiedzieć jak to wygląda, bo szykowałem instalację pod ok 240-250km.
Od początku, po pierwsze duży mocny reduktor, a najlepiej dwa lub coś typu KME Twin, od razu pewnie jak go zobaczysz pomyślisz po co Ci reduktor do 400 koni :) Otoż prawda jest taka, że wartości podawane przez producentów to maksymalna możliwa wydajność, która nijak ma się do silnika turbodoładowanego. Ja u siebie miałęm KME Gold, który obsługuje niby 325 koni, a u mnie nie dawał rady przy 220 nie wspomnę już o zimowych porach, raz że miał duże spadki ciśnienia, a dwa że przy niskich temperaturach i ganianiu po autostradach zamarzał. Kolejna sprawa to wtryski, na ten moment najlepszy kompromis cena jakość to LPG tech dragon Big Flow. Do zestawu należy przewidzieć odpowiedni wielozawór i zasilanie reduktora koniecznie fi 8mm. Elektronika polecam coś z palety Staga- już 3 samochód z tą firmą w moich rękach i nigdy żadnego, najmniejszego problemu.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie myślałem tak

sterownik ten najnowszy staga qbox/qbox+ (nie wiem jaka jest różnica)

wtryskiwacze ? to zupełnie nie mam pojęcia kiedyś hanę polecali ale teraz właśnie coś słyszałem o tych dragonach

reduktor jeden dwa? bo jednak musi to wydołać to pewno dwa te KME

przewód coś czytałem o leonie cupra na lpg około 280KM i miał faro 13mm

btw.Też miałem wcześniej samochód ze sterownikiem staga i również mogę polecić.

Opublikowano

faro 13 mm to własnie 8mm średnicy wewnętrznej. Z uwagi na gabaryty, podłączenie oraz wydajność zarówno pod względem mocy jak i termiki, KME TWIN wydaje się bardzo ciekawa opcją. Co do dragonów z czystym sumieniem polecam :)

Edytowane przez marhew

Opublikowano

U siebie mam KME Twin i wtryski Barracudy powiększone na dyszach. Sterownik kwestia raczej obojętna, u siebie mam Qboxa ( basic, podobno nie warto dopłacać do tego lepszego ).

Moc póki co seryjna, ale zestaw zakładałem z zapasem. Powinien obskoczyć ok. 230KM ( bo w tyle celuje ) bez problemu

Opublikowano
  • Autor

U siebie mam KME Twin i wtryski Barracudy powiększone na dyszach. Sterownik kwestia raczej obojętna, u siebie mam Qboxa ( basic, podobno nie warto dopłacać do tego lepszego ).

Moc póki co seryjna, ale zestaw zakładałem z zapasem. Powinien obskoczyć ok. 230KM ( bo w tyle celuje ) bez problemu

Właśnie chyba będę w coś podobnego celował,tylko warsztat odpowiedni trzeba znaleść jednak chyba wolałbym qbox+(bo z tego co patrzyłem to niewielka różnica bodajże 50zł w cenie, a jakieś tam różnice są na korzyść ) Barracudy te 130 masz tak? A znacie jakieś mocniejsze wtryskiwacze od tych barracuda 130? są też te Dragony y93 niby też o większym przepływie(ale czy są lepsze czy gorsze?). KME TWIN ile w praktyce obskoczy?

Edytowane przez Blaw

Opublikowano

Tak, barracudy powiększone 130. Reszty ci nie podpowiem, bo nie wiem, ale na pewno znajdziesz na lpg forum. Z tego co się dowiadywałem najlepsze wtryskiwacze są keihiny, ale cena zabija. Niby warto kupić regenerowane, cena leci ostro w dół, bo za sztuke ponad 100zł, ale jednak co nowe to nowe :)

Opublikowano

dziś zakończylem świeża instalke do s3 265KM i dragony BF, kme twin tur, na lpgtech plus 2 razy filtr odstojnikowy dawały sobie rade spokojnie spadki rzedu 0,2b max

Opublikowano
  • Autor

...

Edytowane przez Blaw

Opublikowano

i nie wychodzi na górze jakoś ubogo?

na górze jeszcze za bogato było, musialem sporo zdjąć, Qboxa takze stroje

Opublikowano

Kosmo,jakie dysze miały bf-y i na jakim ciśnieniu puściłeś tą s3?

Opublikowano

dysze poszły na 2,9mm i ciśnienie na 1,2 bara o dziwo, z logów wychodziło że tam nie ma tych 265km, a ok 240-250km, spadki przy bucie max o 0,2b a górą sporo zdjąlem a jeszcze coś do zdjecia bedzie pewnie po 1tys km

Edytowane przez kosmo.a3

Opublikowano

Jakoś nie mogę uwieżyć w te spadki 0.2 bara przy tych koniach...chyba, że auto ma z 200 Nm tylko.

Blaw

Na LPG forum chyba, żeśmy Ci nakreślili info odnośnie LPG

Opublikowano

Jakoś nie mogę uwieżyć w te spadki 0.2 bara przy tych koniach...chyba, że auto ma z 200 Nm tylko.

turbo k04 dmucha 1.3 bara a przy 6tys 1.2bara, strojone na sondzie AFR, więc niutona raczej wiecej niz 200

Opublikowano
  • Autor

...

Edytowane przez Blaw

Opublikowano

A to, że problem będzie niewiadomo jaka moc to rozumiem

połowa Twin tura ponoć ogarnia te ok 200ps(a jak zabraknie to sie drugiego odkręca :)) , a wtryski mozna wyregulować odpowiednimi dyszami,

dziś rozmawialem z kientem od S3 i jest bardzo zadowolony, niedługo ma podesłać mi zdjęcia po montażu bo jakoś czasu nie było na ich zrobienie, a za jakiś czas ponoć auto ma pojechac na hamownie i może jakiś wybres bedzie na PB i lpg