Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Czyszczenie turbiny! Sanok!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :) Jestem nowy dlatego proszę o wyrozumiałość. Temat jest znany i dużo już poczytałem na ten jego temat. Spadek mocy po przekroczeniu 3000tys/obr jakbym spadochron z tyły rozłożył:) Po podpięciu Vaga dwa błędy się pojawiły 519 i 575. Logów jeszcze nigdy nie robiłem i nie za bardzo kumam temat. Ale wyczytałem że albo łopatki z turbiny ewentualna nieszczelność lub zawór n75. Jestem z okolic Sanoka. Zna ktoś może kogoś dobrego od czyszczenia turbinek. Bo sam się za to nie zabiorę. HELP !!!

Opublikowano

nie szalej stary z turbina od razu.Przejrzyj caly dolot-czy gdzies ci nie ucieka powietrze-najlepiej 2 osoby-jedna przygazowuje a druha oslyc**je i maca weze .zacznij od najprostrzej diagnozy ktora cie na razie nic nie kosztuje.

Opublikowano

Czyszczenie turbiny pomaga, ale tylko na chwile... po jakimś czasie problem powroci :thumbdown: Jesli to faktycznie turbina to oddaj ją do regeneracji i po kłopocie.

Opublikowano

Logi wklej w dziale "Diagnostyka" :) Tam znający sie na rzeczy coś wiecej napiszą :good:

Opublikowano

Witam tez jestem z okolic Sanoka i mam dokładnie to samo w identycznym wozie tyko sedan też nie wiedziałem co z tym robić jedni mechanicy czepili się przeplywówki ale dobrze ze nie wymieniłem bo jest sprawna . Inny mechanik stwierdził ze zaciera się kierownica przy turbinie i to było to więc wydarłem turbo i ją trochę nasmarowałem i to pomogło wiem ze nie na zawsze ale już 2 miesiąc się kończy ale działa :> . Pytałem po zakładach zajmujących się w okolicy tym i koszt regeneracji to jakieś 300-500 zł .