Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witam. Mam silnik benzyna 2.0 alt i pytanie. Czy w tym silniku jest dwumasa (koło dwumasowe)? Skrzynia zwykła 5 biegów, auto z 2004 roku. Autem trzęsie na wolnych obrotach i przy jeździe powyżej setki, oraz słuchać delikatne pukanie przy zmianie biegów. Czy to objawy padniętej dwumasy? Jeżeli jest dwumasa to: Czy założyć dwumasę, czy może jednomasowy zamiennik? W dizlach nie polecają jednomasowego, a czy w benzyniaku robi to różnicę? Różnica między dwumasą, a jednomoasowym to tylko około 500zł.
jacek70 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Masz dwumasę. Jednak czy do wymiany to jeszcze trzeba się upewnić. Biorąc pod uwagę objawy to wszystko możliwe jednak trzeba to potwierdzić.
Gość Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) Dzięki za info. A, jak to dokładnie sprawdzić? Oczywiście bez rozbierania... choć na rozbieranie już na piątek umówiony. ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dwumas wymieniony. Koszt z zakupem i robocizną to 1900zł. Zobaczymy jak będzie chodził. Dzisiaj odbieram auto. Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez Gość
chris061 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Witam a w moim modelu jest dwumasa ? A4 B6 2002 2.0 ALT benzyna ? Data produkcji jak dobrze patrzyłem czerwiec 2001 rok. Z góry dzięki za odpowiedź. pozdrawiam Krzysztof
Kodzak Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 (edytowane) Witam a w moim modelu jest dwumasa ? A4 B6 2002 2.0 ALT benzyna ? Data produkcji jak dobrze patrzyłem czerwiec 2001 rok. Z góry dzięki za odpowiedź. pozdrawiam Krzysztof Masz dwumas Edytowane 30 Kwietnia 2015 przez Kodzak
chris061 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 O nie dobrze Dzięki za odpowiedź.
elmo814 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam. Mam silnik benzyna 2.0 alt i pytanie. Czy w tym silniku jest dwumasa (koło dwumasowe)? Skrzynia zwykła 5 biegów, auto z 2004 roku. Autem trzęsie na wolnych obrotach i przy jeździe powyżej setki, oraz słuchać delikatne pukanie przy zmianie biegów. Czy to objawy padniętej dwumasy? Jeżeli jest dwumasa to: Czy założyć dwumasę, czy może jednomasowy zamiennik? W dizlach nie polecają jednomasowego, a czy w benzyniaku robi to różnicę? Różnica między dwumasą, a jednomoasowym to tylko około 500zł. wieksza jest roznica kolego bo kolo sztywne kupisz za 80zł i sprzegło do alt wystarczy z silnika 1z wiec koszt nie wielki okolo 500zł +montaznatomiasta kompletna dwumasa ze sprzegłem to 1500 minimum w benzynach sie niec nie dzieje , a tym bardziej u ciebie gdzie nie ma ani mocnego walniecia na sprzegło ani T
chris061 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Kolego A skąd wiedzieć to czy mam dwumas?
Gość Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Witam. Mam silnik benzyna 2.0 alt i pytanie. Czy w tym silniku jest dwumasa (koło dwumasowe)? Skrzynia zwykła 5 biegów, auto z 2004 roku. Autem trzęsie na wolnych obrotach i przy jeździe powyżej setki, oraz słuchać delikatne pukanie przy zmianie biegów. Czy to objawy padniętej dwumasy? Jeżeli jest dwumasa to: Czy założyć dwumasę, czy może jednomasowy zamiennik? W dizlach nie polecają jednomasowego, a czy w benzyniaku robi to różnicę? Różnica między dwumasą, a jednomoasowym to tylko około 500zł. wieksza jest roznica kolego bo kolo sztywne kupisz za 80zł i sprzegło do alt wystarczy z silnika 1z wiec koszt nie wielki okolo 500zł +montaznatomiasta kompletna dwumasa ze sprzegłem to 1500 minimum w benzynach sie niec nie dzieje , a tym bardziej u ciebie gdzie nie ma ani mocnego walniecia na sprzegło ani T Troszkę kolega za późno napisał, choć przyda się potomnym. Ja już wsadziłem dwumas. Jak bym wiedział, że tak można to bym tak zrobił jak kolega pisze.
MateuszKielce Opublikowano 1 Maja 2015 Opublikowano 1 Maja 2015 Też jest. Ok dziękuje bardzo za odpowiedź. Cały czas się zastanawiałem czy w moim też jest ten dwumas.
Misiek1219 Opublikowano 10 Maja 2015 Opublikowano 10 Maja 2015 Teraz to mnie zaskoczyliście panowie, w 2.0 rzędówce wpakowano dwumas? Wcześniej miałem V-kę 2.4 to rozumiem ale tutaj ? :kox:
Darek_32 Opublikowano 17 Maja 2015 Opublikowano 17 Maja 2015 Teraz to mnie zaskoczyliście panowie, w 2.0 rzędówce wpakowano dwumas? Wcześniej miałem V-kę 2.4 to rozumiem ale tutaj ? :kox: Jest na 100 %.
kuras911 Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 To rozumiem ze w moim również jest dwumasa Witam. Mam silnik benzyna 2.0 alt i pytanie. Czy w tym silniku jest dwumasa (koło dwumasowe)? Skrzynia zwykła 5 biegów, auto z 2004 roku. Autem trzęsie na wolnych obrotach i przy jeździe powyżej setki, oraz słuchać delikatne pukanie przy zmianie biegów. Czy to objawy padniętej dwumasy? Jeżeli jest dwumasa to: Czy założyć dwumasę, czy może jednomasowy zamiennik? W dizlach nie polecają jednomasowego, a czy w benzyniaku robi to różnicę? Różnica między dwumasą, a jednomoasowym to tylko około 500zł. wieksza jest roznica kolego bo kolo sztywne kupisz za 80zł i sprzegło do alt wystarczy z silnika 1z wiec koszt nie wielki okolo 500zł +montaznatomiasta kompletna dwumasa ze sprzegłem to 1500 minimum w benzynach sie niec nie dzieje , a tym bardziej u ciebie gdzie nie ma ani mocnego walniecia na sprzegło ani T Troszkę kolega za późno napisał, choć przyda się potomnym. Ja już wsadziłem dwumas. Jak bym wiedział, że tak można to bym tak zrobił jak kolega pisze. To rozumiem że w moim również jest dwumasa, Jak dokładnie to zrobić mógł byś mi w tym pomóc
Matifcb Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 witam czy mozecie napisac gdzie mozna znalezc informacje ktore benzyniaki maja dwumas ? chce kupic sobie albo b6 albo b7 i mysalem nad gazem ale nie chcialbym jednak dwumasowego kola wiec chyba nad wersja silnika to poczekam az sie dowiem gdzie nie ma tego drogiego feleru.. ile okolo za wymiane sie placi tak na krotko pytam? dzieki !!
Kodzak Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Z tego co słyszałem to dwumasy w benzyniakach są bardziej trwalsze niż w dieslach, ale jak jest na prawdę ?
kubunia Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Opublikowano 6 Kwietnia 2016 Są bardziej trwalsze bo w benzynowych silnikach jest inna charakterystyka mocy. Benzyna nie ciągnie od samego dołu z taką siłą i sprzęgło jest mniej obciążone przez to.
Kodzak Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Opublikowano 11 Kwietnia 2016 Są bardziej trwalsze bo w benzynowych silnikach jest inna charakterystyka mocy. Benzyna nie ciągnie od samego dołu z taką siłą i sprzęgło jest mniej obciążone przez to. Dzięki za rozjaśnienie.
black338 Opublikowano 6 Maja 2016 Opublikowano 6 Maja 2016 Witam, Panowie czy ktos z was zna oznaczenia czesci do zamiany 2-masy na wykle sprzeglo? czy to caly komplet razem z kolem pasuje od wspomnianego przez elmo814 silnika 1z?
Rekomendowane odpowiedzi