Kub83a Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dodam również że mam duże przekłamania we wskazaniach na komputerze temperatury zewnętrznej. Odpalając auto od razu na zegarach pojawiła się 27,5*C a faktycznie jest 15*C po czym po jakiś 5km tem. już spadła do 17*C Także mam problemy temperaturą cieczy chłodzącej wskazówka lata jak jej się podoba - ale z tym to dam sobię radę, pójdzie wymiana termostatu i czujnika i powinno być po sprawie) Czy ktoś może użyczyć dobrej rady ? dzięki
Musashi Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Opublikowano 23 Kwietnia 2015 niewłaściwe wskazania temperatury zewnętrznej mogą być spowodowane uszkozonym czujnikiem, złączką lub przewodami. wahające się wskazania temp silnika mogą być spowodowane uszkodzonym czujnikiem temperatury silnika. poczytaj było na forum.
Kub83a Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 juz poradziałem sobier z tym problemem mimio wszytsko dzięki
Kub83a Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 28 Kwietnia 2015 wymiana czujnika i termostatu przeczyszczenie styków
Maszczu Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 dzieki za info .. ja mam problem z temp zew. wymieniłem czujnik i dalej lipa , co lepsze zima pokazywało ok a teraz znowu to samo eh :/
jacek70 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Może wystarczy przeczyścić kostki łączeniowe czujnika. Słaby styk , słaba masa mogą być powodem przekłamywania.
Maszczu Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Opublikowano 29 Kwietnia 2015 wymień dwa czujniki Co maz na mysli czujnik zderzaka + pod filtrem powietrza - jak tak to wymienialem oba i dalej lipa .. wydaje mi sie ze to bedzie cos raczej ze wiazka lub styk jakis,dziwi mnie tylko to ze jak jest zimno (zima) jest ok a jak sie ociepli jest lipa :/
Kub83a Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2015 Maszczu tak o te czujniki mi chodziło ale skoro je wymieniałes i dalej takie obajwy to moze nalezy zacząć od najprostrzych rozwiązań tzn przeczyść styki w okolicach tych czujników oraz kable zaraz przy kostkach. Sprwdz czy tez nie jest jakiś kabelek przełamany. Ja po kupieniu auta w obrębie wzroku oraz zasięgu wszystkie spsikałem prepartem m.in do tego rozwiązań ale dobre tez bedzie do tego wszechobecne WD-40 P.S Tak z moich obesrwacji zuwazyłem ze kable w B6 po takim czasie lubią parcieć i przełamywać.
Rekomendowane odpowiedzi