3M03 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Opublikowano 30 Stycznia 2007 Witam, przejrzałem większość tematów na forum dotyczących Car audio lecz nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Jak wygląda ISO i jakie maja tam być wyjscia (teoretycznie) mozna znaleźć, ja natomiast mam pytanie czy ktos orientuje się jak wyglada schemat wiązki złacza wielowtykowego zasilania radioodbiornika. Innymi słowy jaki kolor kabla za co odpowiada we wtyczce doprowadzającej zasilanie do radia. Wiadomo: czarny - masa czerwony - + 12V a dalej....... pozdrawiam
Bartass_1 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Słabo szukasz... żółty - pamięć niebieski - remote pomarańczowy - illuminacja zielone , baile , fioletowe, szare - głośnikowe
3M03 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 31 Stycznia 2007 To wszystko jest miodzio tylko, że bardziej interesuje mnie sama wiązka dochodząca do kostki
Bartass_1 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Opublikowano 31 Stycznia 2007 Nie rozumiem, pytales o iso, a okazyje się, że chodzi CI o oryginalna kostke..czerwony z niebieskim byl chyba plus, bedziesz widzial (+) jest grubszy.. kurde, nie pamietam, mam wszystkie kable w plecionce, zabunkrowane tak, ze szok... Poza tym ja używam tylko plusa po stacyjce, remote i masy, wszystko idzie do przetwornicy.. sorka,ze wiecej nie moge pomóc..
Forest Opublikowano 1 Lutego 2007 Opublikowano 1 Lutego 2007 Zobacz tu:http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/
3M03 Opublikowano 1 Lutego 2007 Autor Opublikowano 1 Lutego 2007 zy ktos orientuje się jak wyglada schemat wiązki złacza wielowtykowego zasilania radioodbiornika. Innymi słowy jaki kolor kabla za co odpowiada we wtyczce doprowadzającej zasilanie do radia. Dzięki bratpit, własnie o tą mieszaninę kabli która pokazałeś mi chodzi. Ja chyba mam trochę inaczej je rozwiazane ponieważ auto nie posiadało fabrycznego radia i u mnie jest znacznie mniej tych kabelków (tak sadzę). Z tego zdjęcia które wstawiłeś interesuje mnie czarna wtyczka a dokładnie te kable ....... ups taka zachcianka...... a pomiary miernikiem no niestety nie wiele mi dały
aro_w Opublikowano 21 Lutego 2007 Opublikowano 21 Lutego 2007 A ja potrzebuje zdjecie kostki zasilania /czarnej/ od strony kabli. Jesli ktos moze zrobic.....
lisek311 Opublikowano 2 Marca 2008 Opublikowano 2 Marca 2008 witam jak w temacie u mnie też są te trzy kostki co sa w pionie i zaden głośnik nie gra które kable będą głośnikowe bo za chiny nie mogę namierzyc juz szukalem po kablu ale one ida i w kostkach kolory zmieniaja.Mianowicie mam tylko tylnie głośniki w drzwiach i one ida na słupek a ze słupka u mnie eychodzi ze uciekaja do tylu z przodu rozebralem pod kierownica i od pasażera zaślepki ale tam kupa kostek i juz zgłupiałem chyba będzie trzeba przedzwonić przewody.Może coś wy wiecie chodzi mi o te kostki w poziomie bo tej w pionie nie mam.U mnie wychodzi ze srodkowa to jest od głośników.Radio nie mam orginalne końcówka nie spalona napewno na głośnikach próbowalem tylko w kablach kocioł.[br]Dopisany: 02 Marzec 2008, 10:00 _________________________________________________Nie moge znależc w tej kostce głośników a wiem że muszą być gdzieś podłączone które to są kabl
Rekomendowane odpowiedzi