Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BFB + LPG po chipie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, koledzy zrobiłem małego chipa. Km wyszo 183 i niutków 301 po modyfikacji mapy. Teraz moje pytania. Silnik 1.8 T 163 KM przebieg 220 tyś, gaz świeżynka i skrzynia multitronik. Boje się o skrzynie czy wytrzyma, jak teraz serwisować silnik, jakaś inna częstotliwość serwisowania czy coś innego??? Namówił mnie znajomy na takiego moda a ja do końca nie jestem przekonany. Proszę o wszystkie plusy i minusy takiego moda.

Opublikowano

Pokaz wykres :wink:

Opublikowano

Na pewno nie zaszkodzi o ile jest lightowy. Teraz zobaczyłem że masz multi . W tym przypadku musi być lightowy. Zalety - w zasadzie tylko same + radość z jazdy. Serwisowanie co 10k nie więcej.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano
  • Autor

A silnik i turbina??? ma te 220 już ma przejechane. nie przyśpieszy to awarii? No i ta skrzynia, jest świeżo po remoncie łańcuch i prowadnica nówka i inne pierdoły. Czy multi jest aż tak słaby? Przy normalnej jeżdzie i regularnej wymianie oleju chyba będzie normalnie pracować długi czas. Ma ktoś jakieś doświadczenia??? Piszcie wszystkie uwagi :hi:

Opublikowano

Jak masz dobrze zrobiony soft to o silnik nie musisz się bać , pamietaj tylko o studzeniu turbiny przy butowaniu i wymianie oleju max co 12 tyś .

Edytowane przez marcinch001

Opublikowano
  • Autor

Olej wymieniam zawsze co 10 tysi :P Cholera tyle się naczytałem o tym multi, że mam totalny mętlik w głowie.Z drugiej strony wiem, że jeżdze spokojnie a że czasem trochę ostrzej ale znowu to nie jest z papieru. multi przecież jest montowany w wiekszych silnikach i daje radę.

Ma ktoś podobne doświadczenia???opinie. . .

Opublikowano

Robiłem w multitronie 1.8T na troszkę więcej niż 210Km i 340Nm i nie ma z nią problemów , a upalańsko kolega ma straszliwe :)

A jak ktoś będzie miał pecha to i padnie na serii... nie ma reguły na to moim zdaniem.

Opublikowano
  • Autor

To mnie kolega trochę uspokoił. Aczkolwiek parę niutków zejde z tego co jest, tak na wszelki wypadek bo jedzie to rewelka 180-200 na blacie to chwila :decayed:

Opublikowano

Jak padnie multi to zmienisz na manual .

Opublikowano
  • Autor

Cały fun jest właśnie z automatem, a czy tiptronic można włożyć zamiast multi?

Opublikowano

Cały fun jest właśnie z automatem, a czy tiptronic można włożyć zamiast multi?

chyba nie bardzo do ośki,bo tip występuje razem z Q