Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problemy z elektryką.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, posiadam audi b7 2.0 tdi, dzisiaj podczas jazdy padała mi cała elektryka tj. elektryczne szyby, czujniki parkowania, wycieraczki, światła mijania i drogowe, kierunkowskazy, sterowanie radiem z kierownicy, otwieranie z pilota, brak światła wstecznego, świecą się tylko światła postojowe. Dodatkowym objawem jest gdy ruszę autem to zapalają się światła mijania natomiast gdy tylko się zatrzymam to momentalnie gasną i są tylko postojowe. Może ma ktoś pomysł gdzie mam szukać problemu i na co zwrócić uwagę.

Opublikowano

kolego podepnij vag to wyjdzie co jest nie tak ale stawiam na moduł centralnej elektryki.

Opublikowano

Nie stał wcześniej samochód na deszczu lub nie byłeś nim na myjce ?

Opublikowano

jakieś 2 miesiące temu po myciu auta stało mi się to samo, ale na drugi dzień powróciło do normy aż do dzisiaj. dzisiaj zaś problem nastąpił 15 sekund po włączeniu spryskiwaczy.

Opublikowano

zajrzyj pod fotel tak gdzie jest MK oraz nad kolana za półką pod kierownicą jest MCE sprawdź czy nie są zalane

no i tak jak wyżej kolega napisał podepnij pod kompa

Opublikowano

byłem sprawdzać i nic nie wyczułem żeby coś tam było zalane, a ten moduł komfortu to gdzie się dokładnie znajduje ?

Opublikowano

Tego nie wyczujesz czy jest zalane czy nie bez demontażu.

trzeba zdjac tapicerke pod nogami kierowcy odsunac ją otworzyć skrzynke - obudowe MK i zobaczyć czy nie pływa często się to zdarza a co śieszniejsze na zewntrz wykładzina może być sucha a 6 - 8 cm niżej pływa sobie woda (taka konstrukcja podłogi).

bez zdjęci tapicerki z podłogi pod nogami i kierowcy- bliżej fotela będzie Ci ciężko cokolwiek stwierdzić

najpierw podepnij się pod VAG a i zczytaj błedy

Opublikowano

kostki.jpgszukałem tego MK i pod fotelem kierowcy jak i pasażera są identyczne wejścia kostek ale to chyba nie to ?

Opublikowano

Jesteś bardzo blisko.[emoji12]

857e6b08c52398ffce095eedb1b94c35.jpg

Opublikowano

u siebie wyczułam chyba ten moduł pod fotelem pasażera tylko jak się do niego dostać? czy muszę wyjmować fotel rozebrać połowę auta?

Opublikowano

Pod fotelem pasażera możesz mieć moduł BT, a pod kierowcy jest komfortu.

Opublikowano

słyszałem że w b6 jest pod fotelem kierowcy ale wyczytałem gdzieś że w b7 moduł znajduje się pod fotelem pasażera. Teraz co mam rozkręcać?

Opublikowano

Zdejmij wykładzinę od kierowcy

jak masz anglika to będziesz miał pod nogami pasażera :)

jak masz Europejczyka to pod nogami kierowcy

musisz zdjąć listwy progowe

Opublikowano

U pasażera jest moduł telefonu.

Opublikowano

nie tylko jest też sterownik od skrzynia automatycznej i Blutek

Opublikowano

witam wczoraj zacząłem rozbierać audi by dostać się do modułu, rozebrałem plastiki od strony kierowcy, odchyliłem wykładzinę ale do całkowitego dojścia do MK blokował mnie fotel do którego brakowało mi klucza. Nasadkę dzisiaj kupiłem i poszedłem rozbierać fotel, ku mojemu zdziwieniu auto się naprawiło wszystko działa, najwidoczniej coś wyschło.

Z radości fotela nawet nie tykałem ale jednak go rozbiorę i zobaczę czy może tam faktycznie jakieś piny w tyczkach nie stykają.

Za każdą waszą radę dzięki wielkie, jutro napiszę co i jak.

K...wa znowu nic nie działa. Dostałem się do modułu komfortu i okazało się że jest suchy, brak jakichkolwiek oznak zalania. rozebrałem go całkowicie i też nie widać żeby coś było spalone. czy jest jakiś sposób na sprawdzenie czy on działa, co jeszcze mogę sprawdzić?

Opublikowano

Witam serdecznie grono  ? Panowie mam dosłownie taki sam problem co kolega  . Padło totalnie wszystko z elektryki  . Vcds pokazał brak komunikacji z oboma modułami  . Dostałem się do nich , otworzyłem i ku mojemu zdziwieniu również okazały się być suche w środku  . Rozebrałam i zastanawiam się czy na obu płytkach czasem nie brakuje procesorów ale mogę się mylić gdyż może to jakieś sterowanie od doposażenia . Przeleciałem już wszystkie bezpieczniki oraz przekaźniki pod kierownica , od strony drzwi oraz na podszybiu i wszystko jest Ok  . Jeden był spalony nr 202 bodajże od pompy paliwa i grzanych świec ,  Wymieniłem go co prawda na jakieś zamiennik o innym wyglądzie ale działa .

Opublikowano

Różnica tylko taka ze ja posiadam B6 z 2003 r  

Opublikowano

Mogą być zimne luty  zdarza się. I raz łączy raz nie. Jak już rozebrałeś to trzeba obejrzeć albo kupić inny moduł kosztują grosze tylko nie każdy pasuje jest temat podwieszony.