robercik123 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Siem. Jak w temacie, przy odkręcaniu odpowietrznika poprostu ukręciłem go. Nie cieknie z niego, ale chce wymienic płyn. Trzy puściły ładnie, prawy przód odmówił współpracy. Czy da rade coś z tym jeszcze zrobić? Rozwiercanie pewnie nic nie pomoże. Ukręciłem sam łepek. Jakiś cm, wystaje może jakaś żabka, czy coś?. Choć jeśli jest tak zapieczony to nie wiem czy ruszy czym kolwiek. I pytanie jakiej długości muszę kupić nowy. A może na złom i nowy zacisk?
krzysiek11091989 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 zapryskaj wd40 albo innym preparatem o podobnym dzialaniu i sprobuj morsem odkrecic, moze pojdzie.
mlodziak22 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 kilka dni temu przerabiałem temat. Wyciągałem zacisk i rozwiercaliśmy w imadle chyba z 5 różnymi wiertłami , na koniec kiedy ścianki były cienkie jak bibuła , włożyliśmy gwintownik dwa ruchu i po sprawie, gwint nie ruszony na szczęście.
Nosfer Opublikowano 20 Maja 2015 Opublikowano 20 Maja 2015 Możesz spróbować wykrętakiem do śrub.Ale WD40 nie nadaje się najlepiej do tego - do rozruszania zamków to tak, ale do takiego spieka spróbuj http://innotec-partner.pl/index.php?pid=158 (jak ktoś zna coś lepszego to chętnie przetestuję ) Możesz tez zdemontować zaciski i wysłać do mnie to Ci zrobię przy okazji, że mucha nie siądzie
kresek Opublikowano 20 Maja 2015 Opublikowano 20 Maja 2015 Najlepiej jeszcze przed odkręceniem podgrzać palniczkiem lpg, tylko delikatnie coby nie stopić uszczelnień.
Rekomendowane odpowiedzi