Dan 0 Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Od jakiegoś czasu przy prędkości 120 coś się dzieje z moim A4 jakby się coś zacinało i nie chce się dalej rozpędzać. jak zgaszę silnik i odpalę jeszcze raz to jest malina. co się dzieje?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekce 1 Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 i wszystko sie okaże Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek98igo 0 Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Od jakiegoś czasu przy prędkości 120 coś się dzieje z moim A4 jakby się coś zacinało i nie chce się dalej rozpędzać. jak zgaszę silnik i odpalę jeszcze raz to jest malina. co się dzieje?? wejdz w FAQ forum DIESLA i Link to comment Share on other sites More sharing options...
felipe.avant 1 Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 też mam coś takiego, rozpędzam sie daje mu w rure ponad "setka" a tu nagle odcięcie jakby kucyki uciekły lub turbina podziękowała ale faktycznie stane zgaszam motor,odpalam i jest dobrze, podpiecie pod vaga nic nie wykazało hmmm Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekm 0 Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Uzywacie czasami szukajki ? felipe.avant posiadasz już pewne doswiadczenie na forum a zachowujesz sie jak nowicjusz. Mam nadzieje, że sie nie obrazisz Link to comment Share on other sites More sharing options...
slaweq 1 Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 podpiecie pod vaga nic nie wykazało hmmm A jak wygladało to podpięcie pod vaga?? Zrobiłes logi dynamiczne? :gwizdanie: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jancio77 0 Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 Siemano , dawno się nie odzdzywałem a miałem taki sam problem i nie tylko ten jeden , byłem nawet w ASO .... chcieli pompę już wymieniać bo niepotrafili nawet dobrze zdiagnozować a to był WTRYSK więc radzę CI sprawdż czy wszystkie są sprawne !!!!! WTRYSKI WTRYSKI ...)[br]Dopisany: 19 Październik 2008, 19:49_________________________________________________PS sprawdż jeszcze zaworek przy turbinie ( może być zapieczony ) i dlatego może nie mieć takiego kopa Link to comment Share on other sites More sharing options...
rookie 3 Posted October 19, 2008 Share Posted October 19, 2008 felipe miałem te same [email protected]#%ce objawy u mnie podwójne czyszczenie turbiny i pomogło silnik wchodził w tryb awaryjny, na czwórce do 3000 obr. szedł jak burza, a później ciach i zachowywał się jak 1.6 diesel w golfie II najpierw wymieniłem zaworki podciśnienia, ale dalej to samo było wyczyściłem przepływomierz, dałem nowy filtr powietrza i nic diagnoza kompem też była oczywiście najpierw: przekodowana turbina wyczyściłem turbinę od sadzy i prułem lepiej niż przedtem pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan 0 Posted October 20, 2008 Author Share Posted October 20, 2008 W jaki sposób mam wyczyścić turbinę?? I co to jest ta szukajka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rookie 3 Posted October 21, 2008 Share Posted October 21, 2008 musisz dać auto do mechanika który zna się na turbinach wymontuje ci ja i wyczyści, czym to robi to nie wiem poszukaj zakładu który to robi, ja mam mechanika który umie to robić,ale uwaga! też trzeba nad nim stać pozdrawiam i powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dan 0 Posted November 1, 2008 Author Share Posted November 1, 2008 Jestem z olsztyna znacie jakiegoś dobrego, godnego polecenia mechanika w tych okolicach?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heiduk 0 Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 wszystkie są sprawne !!!!! WTRYSKI WTRYSKI ...smiley) A mnie mechanik powiedział że pompa wtryskowa do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wihajster 41 Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 podpiecie pod vaga nic nie wykazało hmmm niemożliwe... W jaki sposób mam wyczyścić turbinę?? I co to jest ta szukajka? prosze o nie zadawanie głupich pytań Od jakiegoś czasu przy prędkości 120 coś się dzieje z moim A4 jakby się coś zacinało i nie chce się dalej rozpędzać. jak zgaszę silnik i odpalę jeszcze raz to jest malina. co się dzieje?? kolego było juz o tym 1000 razy.Jak zrobisz logi i wkleisz na forum w odpowiednim dziale to ci powiemy co dolega twojemu A4.teraz zamykam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts