Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rudy zjada mi drzwi! Panowie proszę o poradę...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
Na blacharce nie znam się kompletnie, więc samemu się nie dotykam.
Wystąpiły mi na drzwiach przednich lewych, i tylnych prawych (dlaczego po przekątnej?) oznaki rdzy. Podczas ostatniej wizyty na myjni, prawie porobiłem dziury myjką.
Wygląda to tak:
P_20150423_183633.jpg
P_20150423_183619.jpg
P_20150423_183623.jpg

P_20150423_183651.jpg
P_20150423_183656.jpg

P_20150423_183706.jpg

Co mam z tym zrobić? Wasze drzwi z 99 roku też tak wyglądają?
Nie wiem czy oddawać do blacharza, czy kupić od kogoś w dobrym stanie o ile takie istnieją..
HELP!

Edytowane przez jacek666b

Opublikowano

Moje z 96r. nie wyglądają tak, z prawymi przednimi miałem podobny problem ale tam purchel by ledwo widoczny, możesz kupić w inne w tym samym kolorze bez rdzy ale ja bym oddał do dobrego lakiernika o ile nie jest przeżarte na wylot tym bardzie, że malowane będzie tylko do listwy.

Opublikowano
  • Autor

Czyli wyglądają lepiej? Kurde wszystko w tym aucie ori nie malowane a drzwi zjedzone..
Drzwi latają po 150zł i w sumie tyle samo zapłacę za malowanie elementu...tylko znając naszych partaczy to za dwa lata będę miał to samo.

Opublikowano

moje nie mają w ogóle rdzy, ale widzę listwy też masz raczej do wymiany jeśli masz możliwość kupienia drugich w kolorze to się nie zastanawiaj, na czterech sztukach zawsze co utargujesz :decayed:

i

Opublikowano
  • Autor

Dzięki za pomoc.

Teraz tylko się zastanawiam dlaczego tylko u mnie zjadlo drzwi...

Wyslane z asus zenfone 5 juzing tapatalk

Opublikowano

a skąd była ściągnięta?

Opublikowano
  • Autor

Z Niemiec.

Wszystko badane czujnikiem..

Opublikowano

to dziwne, że tak je zjadło, taka rdza bardzo szpeci auto jeszcze tym bardziej jak jest srebrne :kwasny:

Edytowane przez Gość

Opublikowano
  • Autor

W sumie to samo mam na nadkolach w dolnych partiach...

Opublikowano

u mnie w 99r to tylko są dwa malutkie burchelki na tylnej klapie a drzwi stan igła

Opublikowano

Mieszkasz w dużym mieście i to przyczyna . Auta wielu forumowiczów nie zaznają przez cały swój żywot takiej ilości kąpieli solnych w zimie co Twój przez 3 miechy

Opublikowano
  • Autor

I tu masz rację, auto podczas zimy jest białe, nie od mrozu tylko od soli i innego syfu którym walą drogi.
Ok poszukam drzwi, bardzo dziękuję za wszelką pomoc!
Pozdrawiam!

Opublikowano

Czyli wyglądają lepiej? Kurde wszystko w tym aucie ori nie malowane a drzwi zjedzone..

Drzwi latają po 150zł i w sumie tyle samo zapłacę za malowanie elementu...tylko znając naszych partaczy to za dwa lata będę miał to samo.

Gdzie masz cenę 150zł za malowanie elementu?W stolicy 400-550 zł mi krzyczą za element na gotowo.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Kolego bierze sie to przedewszystkim od tego, że gniją metalowe wkładki w tych gumowych listwach. Moja rada jest taka, żebyś najpierw zdjął gumowe listwy i zobaczył co sie dzieje dalej bo może być tak, że rozsypią Ci sie w rękach i wydasz kupe kasy na nowe drzwi a później się okaże że musisz wydać drugie tyle na nowe listwy... A jak zdecydujesz się na malowanie dołów drzwi to możesz od razy wyciąć kołki na listwy, zaszpachlować wszystko na gładko i masz spokój dożywotni

Gdzie masz cenę 150zł za malowanie elementu?W stolicy 400-550 zł mi krzyczą za element na gotowo.

no to cenią się konkretnie :facepalm: u mnie na prowincji na końcu świata 300/ element. a 600zł kosztowało mnie malowanie wszystkich drzwi do listwy środkowej i 2 błotników też do lini listwy :)

Opublikowano

Też założyłem wątek o swoim problemie-blotniku i nie chcę tu koledze smiecic,ale musiałem spytać o tak niską cenę ;-)

Warszawka się ceni niestety.

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wracając co tematu tez miesiąc temu nabyłem a4 sprowadzona z Niemiec w identycznym kolorze jak ty. Wszędzie originalny lakier. I mam te same purchlaki na jednych tylko drzwiach od pasażera będę z przyszłym teściem listwy ściągał bo tylnie juz są silikonem uszczelnione wiec pewnie też już rudy do nich przyszedł xd i tak jak kolega wyżej mówił też mam na klapie bagażnika 2 purchlaki od listwy które też z teściem będziemy się zajmować. Kupując auto kierowałem się stanem technicznym a nie wzrokiem, a oglądałem z 5 sztuk przed tą co kupiłem każda 0 rudego przebiegi magiczne 160kkm-180kkm ale silnik mokry to niby tylko malowane błotniki a widać ze dach pomalowany. Ja mam 234kkm i auto 16 letnie ma prawo do oznak rudego ale trzeba się tym zająć

Opublikowano

Rudy dopadł także moje Audi. W sumie to je dostałem już trochę pordzewiałe. Rdzę mam tylko po lewej stronie ale mam ją na oby dwóch drzwiach, nadkolach, klapie bagażnika i na dachu przy przedniej szybie na środku (może jakiś kamień odprysnął kiedyś lakier). Drzwi kierowcy są w najgorszym stanie bo aż listwa odeszła. Dodatkowo pękła mi linka od podnoszenia szyby w drzwiach przednich więc wydaje mi się, że będzie taniej je wymienić.

Pytanie jak najlepiej i zarazem tanio to zrobić. Czy wymienić drzwi i klapę a resztę pomalować czy wszystko dać do blacharza ? Słyszałem opinie, że po malowaniu i tak za jakiś czas rudy się pokaże.

Opublikowano

za cenę lakiernika dostaniesz furtki jak dobrze poszukasz w ori kolorze :)

Opublikowano

ładne ciężko wyrwać jeszcze w srebrnym kolorze