Szaczek Opublikowano 30 Grudnia 2015 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ja również wymieniłem głośniczek na taki 36mm 16Ohm 0,5W YD36, działa wyśmienicie. Dziękuję za poradnik.
Wichur2 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Witam, Wczoraj u siebie wymienialem glosniczek, wykorzystalem ze starych słuchawek ale po zmontowaniu wszystkiego dalej nie mam zadnego dzwieku. Czy jest mozliwe wylaczenie/wlaczenie dzwiekow przez vcds? moze poprzedni wlasciciel cos majstrowal
Gac3k Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 W VCDS jest test zegarów i tam masz 'GONG' - powinien być dźwięk. Wyłączenia dźwięków przynajmniej w B6 nie widziałem. Jeśli się mylę niech mnie ktoś poprawi
Wichur2 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Testowalem i zaden dzwiek sie nie wydobyl
pakotomasz Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 No i ja sie zabralem dzis za naprawe buzzerka wg opisu kolegi simon_75. Wzialem taki z dzieciecej zabawki, wypuscilem go na dluzszych kabelkach w okolice skrzynki z bezpiecznikami i wszystko dziala jak nalezy?
pala92 Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 (edytowane) http://www.tme.eu/pl/details/vs-k36wp-50/glosniki/visaton/2913/ Glosnik o idealnych wymiarach pasuje do oryginalnej podstawki Wycinamy plastikowy oring maskujacy miejsce laczenia glosnika z podstawa, wycinamy glosnik dla uproszczenia dolutowac po 2cm przewodu do wyjsc glosnika,wklejamy nowy na elastycznym kleju (cyjanoakryl nie lapie tego materialu i jest zbyt kruchy) dolutowac przewody do nozek podstawy i gotowe Transplantacja nie wymaga demontazu podstawy glosnika Edytowane 8 Maja 2016 przez pala92
GregoryFx Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Mam takie pytanie, bo jestem w trakcie wymiany głośniczka. Czy w B6 z 2004 r. jest zwykłe pikanie przy otartych i nie zgaszonych światłach, czy taki ładny gong?
Gac3k Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Ciągły sygnał. Pyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
cysiek18 Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 http://www.tme.eu/pl/details/vs-k36wp-50/glosniki/visaton/2913/ Glosnik o idealnych wymiarach pasuje do oryginalnej podstawki Wycinamy plastikowy oring maskujacy miejsce laczenia glosnika z podstawa, wycinamy glosnik dla uproszczenia dolutowac po 2cm przewodu do wyjsc glosnika,wklejamy nowy na elastycznym kleju (cyjanoakryl nie lapie tego materialu i jest zbyt kruchy) dolutowac przewody do nozek podstawy i gotowe Transplantacja nie wymaga demontazu podstawy glosnika Polecam. Kupilem taki miesiąc temu. Idealnie pasje wymiaramiWysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
zzyyzio@ Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 Dziś przerabiałem temat martwego głośniczka. Kupiłem na szrocie licznik od Bory za 40 zł . Nie mieli innego, ale głośniczek w zegarach taki sam. Można szukać głośniczka z innych zegarów.
hidden22 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 Witam. mam pytanko bo tez siadl mi glosnik w liczniku. zna ktos oryginalny miar glosniczka? chce zmienic i najlepiej na taki sam zeby wmontowac go w ori gniazdo. fajnie by bylo jak by ktos podeslal linka gdzie taki mozna kupic glosniczek do licznika, pozdrawiam
cysiek18 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 A spróbuj przeczytać jakieś pięć posty wstecz Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
lesbourgeois Opublikowano 5 Września 2016 Opublikowano 5 Września 2016 Witam, Od momentu jak kupiłem samochód nie mam sygnału o załączonych światłach,otwartych drzwiach,rezerwie czy błędów. Czytałem wasze posty i wygląda na to iż winny jest wspomniany buzzer. Robiłem test VCDS i mam pytanie czy końcowy dźwięk kierunkowskazów oznacza iż głośniczek jest sprawny? czy powinienem usłyszeć oprócz dźwięku kierunkowskazów ciągły sygnał? Dodam że światło działa węwnatrz, fis pokazuje ze drzwi są otwarte/zamknięte. Czy sygnał kierunkowskazów słychać z przekaźnika?
martin0485 Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Kierunkowskazy to oddzielna sprawa. Masz padnięty głośniczek na 99% Ja przed odlaczeniem zegarów miałem błąd niskiego poziomu oleju. Po wymianie buzzera i podłączeniu zegarów błędu nie ma. Jest ok czy szukać gdzieś przyczyn tego zjawiska? Sygnał niskiego poziomu oleju może się zapalić nawet jeśli masz padnięty czujnik otwarcia maski. Jeśli mimo jej otwarcia na fisie nie wyświetla że jest otwarta to myśli, że jest zamknięta. I po iluś tam dniach (100 czy nie wiem ilu) Zapali się komunikat niskiego poziomu oleju. Po prostu licznik myśli, że jej nie otwierałeś dłuższy czas i daje do zrozumienia, żeby sprawdzić olej.
lesbourgeois Opublikowano 17 Września 2016 Opublikowano 17 Września 2016 Kierunkowskazy to oddzielna sprawa. Masz padnięty głośniczek na 99% Kierunkowskazy to oddzielna sprawa. Masz padnięty głośniczek na 99% Dzięki!!! Wymieniłem głośniczek 16 Om. Działa super.
lukas551 Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 U mnie w aucie za szybą licznika znajdują się pyłki kurzu i teraz pytanie do Was jak zdemontować szybe licznika?
martin0485 Opublikowano 2 Października 2016 Opublikowano 2 Października 2016 U mnie w aucie za szybą licznika znajdują się pyłki kurzu i teraz pytanie do Was jak zdemontować szybe licznika? Wyciągasz licznik, rozkręcasz, wyjmujesz środek i masz szybę gotową do wyczyszczenia.
andrzej104513 Opublikowano 23 Października 2016 Opublikowano 23 Października 2016 Czy glosniczek ten msly z boczku będzie dawał dźwięk, jeśli podepne zamiast ori buzera ?
bulcek Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Czy glosniczek ten msly z boczku będzie dawał dźwięk, jeśli podepne zamiast ori buzera ? Kombinuj, przedstaw wyniki eksperymentu dla potomnych bo wątpię że ktoś już to robił.
andrzej104513 Opublikowano 24 Października 2016 Opublikowano 24 Października 2016 Przylutowałem na zewnątrz licznika i zero reakcji ,chyba coś innego jest winne.
Rekomendowane odpowiedzi