Skocz do zawartości
IGNOROWANY

sprawdzony sposób na odkręcenie przewodów od klimy,coś polecacie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę spróbować sam wymienić przewody w swoim 1.8 i w związku z tym mam parę pytań.

1. Czy macie jakieś sprawdzone metody na odkręcenie ? Nie chcę niczego uszkodzić itp.

2. Chcę kupić używane przewody ( mam 1.8 ) , czy mogę kupić np od 1.9 ? Czy tylko i wyłącznie 1.8 ?

3. Nie wiem dokładnie jaki nr widnieje na przewodzie który jest przerwany, ciężko doczytać - ale znajduję się on od strony pasażera, za kratką w przednim zderzaku. Ma jakąś nazwę ?

Przepraszam za swoje pytania, pierwszy raz działam z klimą, może uda się samemu to ogarnąć, zbliża się lato, więc klima się przyda.

Opublikowano

Ciezko ruszyć te śrubunki ... czasami to nie wychodzi przy chłodnicy i sprężarce .... na allegro są zamienniki czeskie po 100 pare złotych , nie polecam uzywek.... Nakrętki na wężach które chcesz wymienić a nie chcę się odkręcić ponacinaj byczkiem z dwóch stron

Opublikowano

Odnośnie węży to podobne pytanie nie dawno było na forum gdzie chodziło o węże z tdi do 1.8. Odpowiedź dostał że to jest to samo.

Opublikowano

Koledzy, dzięki za pomoc....boję się tego ruszać, żeby czegoś nie uszkodzić, chyba oddam do fachowca :)