Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomoc w wyborze radia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Chciałbym poprawić sobie trochę brzmienie w samochodzie. Mam ori głośniki (nie bose) a radio to Alpine CDE-9841r. Na początek zmiana radia bo to nawet USB nie ma i nie czyta mp3. Potem planuje dokupić jakiś wzmacniacz i na koniec głośniki wymienić. Na radio chce wydać max 300zł, może być używane. Co polecacie? :)

p.s. Fajnie jakby radio miało funkcję odbierania telefonów

znalazłem coś takiego: http://allegro.pl/alpine-ute-72bt-bluetooth-na-gwarancji-i5330682016.html

Edytowane przez adasijo

Opublikowano

Znajomy ma takie radio jak podesłałeś w swoim Mondeo i nie narzeka :D Ja ostatnio sobie sprawiłem Blaupunkta Tokyo 110 za jakieś 160 zł (USB, AUX, karta SD, nie posiada wejścia na płyty) - radio bardzo ładnie komponuje się z wnętrzem. Ten Blaupunkt występuje też w wersji Manchester 110 (takie samo jak Tokyo 110 ale posiada wejście na płyty) tylko jest trochę droższe, bo kosztuje jakieś 220-250 zł. Mi Blaupunkt bardzo spasował, polecam :D

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano
  • Autor

A jak to radio gra z ori głośnikami? Będzie lepiej grało niż moja Alpina?

Opublikowano

Według mnie gra bardzo dobrze na ori głośnikach. Ma 4 wgrane ustawienia equalizera i opcję "off", kiedy sam możesz ustawić basy i soprany. Mi najbardziej odpowiada ustawienie equalizera na ROCK. Jest też ustawienie balansu przód/tył i prawo/lewo. Wyszukuje stacje radiowe, których moje stare radio nie wyszukiwało (możliwość zapisania 30 stacji). Szybko wczytuje pliki z pendrive jak i z karty SD gdzie mam wgrane około 10 albumów (ja preferuję kartę SD ze względu na to, że nic nie wystaje z radia), Radio obsługuje nośniki pamięci na których znajduje się do 20 000 plików, więc naprawdę sporo. Co do wersji Manchester 110 i tego jak czyta płyty się nie wypowiem, bo nie posiadam ale reszta to to samo co w Tokyo 110 :D Radio jest bardzo proste w obsłudze, czytelne i ma fajny prosty design, który nie gryzie się z wnętrzem (dużym plusem jest czerwone podświetlanie przycisków). Radyjko ostatnio było w biedronce w promocji ale nie wiem czy nadal jest. Ja swoje kupiłem w Media Expert. Ogólnie gra głośno, czysto i dobrze się prezentuje :D

c838345e50700145m.jpg

Edytowane przez GorylTST

Opublikowano
  • Autor

Poczytałem trochę o tym radyjku i jakoś mnie nie przekonuje, wolałbym jednak coś z Alpiny albo Sony, macie jakieś propozycje?

Opublikowano

Witam,sony odpada,chyba ze z serii xes :D ,kup alpine ale z serii cda,jesli chodzi o nowe to raczej koszt min 1000zl ,ale juz w uzywce znajdziesz fajne radio np.cda 117r ,ma usb na kablu wiec mozesz wszedzie go upakowac ,np w schowku.Drugie jakie Ci zaproponuje tp Pioneer deh 6000ub,tez ma usb na kabelku i jest super grajkiem (u zony w aucie caly czas sobie gra :wink: )alpinka 117 ma jeszcze dodatkowy plus ze podpinasz ipod lub iphona i odtwarza z niego włacznie z wyswietlaniem plikow i folderow na radiu,pelne sterowanie radiem :)

wiesz ze 300zl to taki min :) mysle ze tego pionierka bys juz znalazl ,gorzej z alpinka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Alpine cde173 bt mam i naprawdę polecam

Opublikowano
  • Autor

Panowie serdeczne dzięki za pomoc w wyborze. Ostatecznie poluję na Pioneer deh 6000ub :)

Opublikowano

to jeszcze ja mam pytanie. jakie polecacie radio do normalnego użytku, nie planuje rozbudowy systemu ewentualnie wymiana głośników na lepsze. najważniejsze że radio musi mieć opcję obsługi CD i nie kosztować więcej jak 300zł.

przestrzegam wszystkich przed radiami blaupunkta, miałem dwa i w obu wysiadł odtwarzacz CD.

Opublikowano

spróbuj znalezc cos z alpine cda.. :) luknij na słynnym portalu :wink: ,widzialem kilka fajnych w okolicach 300-400zeta.