Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pomocy...Coś odłączyłem i nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj odłączyłem prawdopodobnie zestaw głośnomówiący

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/40a2fd7892c42b6b.html

Podpięte było pod zasilanie radia i piny can low oraz high

Jest też jakaś antena która idzie do podsufitki ale ją odciąłem bo mi się nie chciało podsufitki ściągać.

No i teraz zegary nie działają i auto nie odpala 0dash2.gif

Ma ktoś jakiś pomysł żeby to ustrojstwo ominąć a auto odpalało

Opublikowano

tak to zestaw głośnomówiący najprawdopodobniej obcinając przewody zrobiłeś zwarcie jeśli robiłeś to na podłączonym aku. Do sprawdzenia bezpieczniki i sprawdzenie instalacji.

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1059261.htmlzerknij tu

Opublikowano
  • Autor

zasilanie odłączałem uważając delikatnie przewód po przewodzie także o zawarciu nie ma mowy bo to były przewody do radia a radio działa.

A ta antena co idzie do podsufitki to gdzie się kończy?

Opublikowano

jak odcinałeś przewody to mogło po przewodach od can pójść jakieś przepięcie bo can indzie po całym aucie no i między innymi do zegarów. Co do anteny to tego nikt ci nie powie, masz coś na dachu jakąś antenę.

Opublikowano
  • Autor

Mam na dachu antenę do nawigacji ale czy to może być jakoś powiązane?

Ale jakrzuciłem okiem na rozpiskę pinów na elektrodzie to tam nie ma nic wspomniane o can.

Może źle się przyjrzałem bo mam taki dłuższy adapter do concert III i jest cały w izolacji.

Jedyna nadzieja że to tylko bezpiecznik od wskaźników

Opublikowano

oby musisz sprawdzić ale obstawiam że coś trafiłeś i ubiłeś zegary skoro tam były podpięte cany

Opublikowano
  • Autor

Ok sprawdziłem te przewody i na całe szczęście nie były to cany.

Ale zegary dalej stoją. Obstawiam że stało się coś jak odciąłem jakiś przewód antenowy co szedł od zestawu głośnomówiącego gdzieś w podsufitkę....tylko gdzie się kończy i co to ma wspólnego z tymi błędami.

Ogólnie to kierunki nie działają, zegary nie działają, nie da się połączyć z kompem, niektóre ikonki podświetlania lekko żarzą i nawet nie wiem co jeszcze....

Podmienić zegary? Ale kto mi to zakoduje jak w okolicy nie mam nikogo kto by się na tym znał.

0suicide.gif

Opublikowano

przewody przecinales na raz wszystkie czy pojedynczo, w ktorym miejscu auta mniej wiecej ciales i co zrobiles z dyndającymi kabelkami ?

Opublikowano

Słuchaj a akumulator to masz sprawny ? Może padaka jest ?? :)

Opublikowano
  • Autor

przewody przecinales na raz wszystkie czy pojedynczo, w ktorym miejscu auta mniej wiecej ciales i co zrobiles z dyndającymi kabelkami ?

przewody odcinałem pojedynczo, były podpięte pod przewody kostki iso. Tu chyba nic się nie stało bo radio gra a to były te przewody co zasilają radio. Dyndające kable 2 szt od sterowania telefonem elegancko zaizolowane.

Słuchaj a akumulator to masz sprawny ? Może padaka jest ?? :)

akumulator ok bo przecież cały czas jeżdżę

Opublikowano

Czyli tylko zegary nie działają.

Kiedyś miałem coś podobnego poluzowała się wtyczka od zegarów kiedy coś tam grzebałem pod nimi.

Sprawdzałeś połączenia z zgarami ?

Opublikowano

Ciekawa sprawa.. skoro auto jeździ to zegary po części są sprawne ... (immobiliser) l...

Opublikowano

Chyba że wcześniej był wyłączony np. przez kogoś kto się chciał "tylko przejechać"

Opublikowano
  • Autor

Źle napisałem. Auto jeździło. Teraz zegary są martwe. O dziwo stało się to nagle. Chyba że to ma coś wspólnego z tym że wrzuciłem przewód antenowy os anteny na dachu do zestawu głośnomówiącego....

Mierzyłem miernikiem to jest napięcie na kostce zielonej w liczniku