monsiejowa Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 (edytowane) Usterka wygląda następująco: Na wolnych obrotach jak włączę klimę sprężarka załacza się na kilka sekund po czym wyłącza się i tak w kółko. Słychać jakieś cykanie tuż przy kierownicy. Zaznaczam, że wymieniłem parownik, w serwisie klimy sprzwdzili i szczelność i nabili. W serwisie wszystko działało bez zarzutu dopiero po kilku godz. zaczeły się takie cyrki. Czuć, że klima działa i ładnie chłodzi ale to rozłączanie sprężarki mnie niepokoi. Po podpięciu do vag-a wyskoczył błąd: 1029 Przekaźnik klimatyzacji-J32 80 Nie znany kod błędu nieznane ustawienie przełączników Gdzie znajduje się ten przekaźnik? Czy to jest przekaźnik 267? Nikt nie pomoże? Edytowane 16 Maja 2015 przez monsiejowa
kkrzysiekk555 Opublikowano 18 Maja 2015 Opublikowano 18 Maja 2015 Sprężarka wyłącza się co jakiś czas to normalnie, ale jeśli cyka cały czas to może być przekaźnik ale pewny nie jestem
monsiejowa Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 Przekaźnik wymieniłem i dalej to samo. Nawet spuścił trochę czynnika i nic.
jacek70 Opublikowano 19 Maja 2015 Opublikowano 19 Maja 2015 A mechanik od klimy co mówi? Podjedź do niego niech sprawdzi co i jak. Przecież powinna być jakaś gwarancja.
monsiejowa Opublikowano 19 Maja 2015 Autor Opublikowano 19 Maja 2015 Parownik wymieniłem sam a serwis tylko sprawdził szczelność i nabił. Na weekend jeszcze sprawdzę wentylator bo być może nie załącza się 2 bieg i rośnie ciśnienie w układzie dlatego czujnik wyłącza sprężarkę.
Rcinma1 Opublikowano 25 Maja 2015 Opublikowano 25 Maja 2015 http://allegro.pl/naprawa-paneli-klimatyzacji-audi-a4-b5-a6-100-c4-i5350508704.html
Rekomendowane odpowiedzi