Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nie działa pilot w kluczyku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. Mam problem z pilotem w kluczyku. Centralny zamek w aucie normalnie działa z kluczyka. Lecz gdy naciskam otworz/zamknij na pilocie to nic się nie dzieje. Samochód wogóle nie reaguje. Bylem u jednego gościa co dorabia klucze, przyszedł do auta wziął klucze coś pprzy stacyjce pogrzebał jakieś kombinacje z licznikiem wsiadał wysiadal i nic nie zdziałał. Sprawdzał czy pilot wysyła jakiekolwiek sygnały i pilot działa. Tylko samochód go nie widzi. Powiedział też ze nie może mi pomóc. Wiec nasuwa się moje pytanie. Jak to naprawić ?

Baterie w pilocie nowe. Mam tylko jeden kluczyk z pilotem nie scyzoryk.

Edytowane przez Besiek
Opublikowano (edytowane)

Jak to nie działa to nie wiem co zadziała.

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/

Podpunkt:

*) Dodanie PILOTÓW do centralnego zamka / Adaptacja pilot

Edytowane przez soulmaster3m
Opublikowano

Czyli możliwe jest ze pilot nie jest dodany do centralnego ?

Opublikowano

Działał wcześniej?

Baterie działają?

Ktoś tam sprawdzał, że wysyła sygnał i wysyła?

No to odpowiedź jest prosta ;)

Opublikowano

Powiem tak auto mam 3 miesiące i tak już kupiłem. Nie wiem czy działało czy nie. Wiem tyle ze gość przykłada pilot do jakiegoś urzadzenia i jak naciskal przyciski to się tam zapalaly diody. Czyli wnioskuję ze sygnał wysyła. Nie znam się na tym za bardzo. Dlatego tak wyjaśnione bez większych konkretów.

Opublikowano

No to weź jeszcze przeczytaj podany temat, jest w nim rozpiska centralek i pilotów, sprawdź czy się zgadzają ich częstotliwości i później zakoduj tak jak opisałem w temacie. Jest tam z 3-4 sposoby i działają.

Opublikowano

Mogło się stać to co u mnie padła w centralnym płytka od odbioru sygnału z pilota i kicha, pomoże tylko wymiana pompki

Opublikowano

Zanim zabrniecie w rejony wymiany tego czy tamtego to można liczyć, że się pilot "wykodował" po np. wymianie baterii albo długotrwałym odłączeniu akumulatora.