Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Analiza logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Opublikowano

korekcje i bipy ok, przepływka do wymiany, synchro sie rozjezdza wiec napinacz jest w słabej kondycji. Turbo wstaje dopiero przy ok 2300rpm a powinno przy ok 1900rpm, problem nie lezy w zapieczonych kierownicach bo mapa mimo małego doładowania nie idzie w góre.

Auto nie jest po programie ????

Opublikowano
  • Autor

Auto po programie trochę temu. Obecnie nowy rozrząd, wałek i szklanki. Turbo jest też nowe tzn hybryda. Dołożony FMIC.

Opublikowano

Wiele to zmienia, podmień przepływke i sprawdz efekty. Skoro robiłes wymiany bez korekty softu to masz odpowiedz dlaczego słabo jedzie.

Opublikowano
  • Autor

Przepływ podmienię z golfa jest identyczna i niedawno wymieniana. W planie mam jeszcze zamianę wtrysków BA na AL.

Faktycznie podmiana przepływki poprawia wiele. Pisałeś coś o synchronizacji, chodzi o wałek rozrządu??

Edytowane przez Krzycho81

Opublikowano

Wałek rozrządu wymieniałeś na nowy, czy używkę, jeżeli używkę to razem z kołem pasowym czy sam wałek ?

Patrząc na synchronizację to albo pasek mocno za luźny, albo coś nie tak z tłumikiem drgań w kole pasowym wałka rozrządu :whistling:

Opublikowano

wstaw statyczne 04 i zobaczymy jak masz ustawione synchro.

Opublikowano
  • Autor

Wałek, panewki wałka oraz szklanki nowe, koło pasowe oryginał z mojego auta. Dzisiaj będę miał kompletnie nową przepływkę.

http://vaglog.pl/log_218729.html

Opublikowano

Przestaw synchro na -0.6 - 0

Opublikowano
  • Autor

Ok. Odbiorę przepływke, pojadę na garaż pokombinuje ustawieniami. W stawie logi co mi wyszło.

Korekta synchro

http://vaglog.pl/log_218735.html

Edytowane przez Krzycho81

Opublikowano

ładnie trzyma, wymiana przepływki cos dała ?????

Opublikowano
  • Autor

Dosłownie przed chwilą odebrałem i zamontowałem. Jest odczuwalna różnica na plus. Po zmianie konta tak jakby głośniej pracuje silnik.

http://vaglog.pl/log_218756.html

Opublikowano

Co to za turbo hybryda? VA/VB? Słabo się turbo zbiera i z logów wynika, że do ~2350obr. seryjne jedzie lepiej. Po zmianie synchronizacji czasami można usłyszeć inną prace silnika. Kto soft pisał?

Opublikowano
  • Autor

Soft jest pod seryjne graty. Po wymianie turbo jeszcze nie robiłem korekty ponieważ czekam na wtryski AL. Turbina jest od turbospeca z Rakszawy. Soft był robiony w ecuproject Wrocław