Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Proszę o ocęne logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Proszę mi powiedzieć co może być przyczyna ze lambda control stoi na -25 % czy to może być związane z nieszczelnością układu dolotowego?z góry dziękuje za pomoc.

http://vaglog.pl/log_219125.html

Edytowane przez tomekb7

Opublikowano

Sonda to jedno . Silnik jest po programie ??? Bo przepływka wskazuje około 190 ps.

Opublikowano
  • Autor

tak kupilem auto niedawno i jest po programie w szwajcari

Opublikowano

Zrob jeszcze 115+118. Program jest na 100%?

Opublikowano
  • Autor

program jest napewno bo mam dwie takie same i jedna jest seria ktora jezdzi dobrze bez problemow ale slabiej duzo od mojej. logi zrobie jutro bo dzi s juz pozno . dodam ze auto czasmi traci moc raz na jakios czas i wywala blad p1127 i 17554 kasuje te bledy i auto znow jezdzi przez jakis czas dobrze ale lambda kontrol caly czas wali -25%

Opublikowano

Filtr paliwa nie wymieniales przypadkiem przed ta przypadloscia?

Opublikowano
  • Autor

wlasnie wymienialem na nowy bo mialem dziuray i kupilem nowy ale to wymienilem odrazu jak kupilem auto i od pocztku jak uzytkuje auto sa takie jaja ze traci ta moc czasami

Opublikowano

I byl to firmy jakiej? Filtron?

Opublikowano
  • Autor

tak filtron

kosztowal 120 zl bo ma regulatro w sobie cisnienia paliwa

Opublikowano

Czyli na 99% masz juz winowajce, jesli to prawda stawiasz flaszke:), jutro zrob logi, potem dla pewnosci dobrze by bylo podpiac manometr pod listwe i sprawdzic cisnienie paliwa, ale stawiam ze wymiana filtra na org z aso rozwiaze problem.

Opublikowano
  • Autor

jezle to prawda to postawie nawet dwie:)wczesniej byl zainstalowany man i jak bym taki kupil u mnie to powinnien si skonczyc problem z lambda control i z tymi bledami jezeli to wina filtra??

Opublikowano

Zerknij ile kosztuje filtr org z aso bo moze sie okazac ze roznica niewielka, ale przed tym zrob logi co pisalem, a 100% diagnoza to tylko pomiar cisnienia na listwie.

Edytowane przez ?ukasz13

Opublikowano
  • Autor

oki to ile musze miec na listwie zeby bylo oki??

Opublikowano

4 bar.

Opublikowano
  • Autor

witam logi zrobione. przepraszam ale zapomnialem dodac ze auto ma lpg i te problemy pojawiaja sie i na benzynie i lpg. zrobilem logi na benzynie i lpg

pierwszy log jest na lpg - http://vaglog.pl/log_219149.html

drugi log na benzynie - http://vaglog.pl/log_219148.html

z góry dziękuje za pomoc

Edytowane przez tomekb7

Opublikowano

To zmienia postac rzeczy, choc mozliwe ze lpg strojone pod pb, i dlatego tak jest tak samo. Tak czy inaczej trzeba zawsze pisac wszysko o aucie bo nikt nie jest jasnowidzem. Lpg nie jest podlaczone do sondy w aucie? Zacznij najpierw od ogarniecia pb, zmierz to cisnienie na listwie, manometr i kawalek wezyka wystarczy, na listwie jest zaworek na koncu wykrec go i podlacz wezyk.

Edytowane przez ?ukasz13

Opublikowano
  • Autor

okej bede szukal.a mogl bys mi powiedziec co oznacza ta lambda kontrol i czy n75 pracuje prawidlowo i czy turbo pompuje prawidlowo? i czy jezeli lambda tak poazuje ze jest -25% to znaczy ze jest za ubogo czy za bogato?

problem rozwiązany dzięki Łukaszowi 13 któremu bardzo dziękuje za pomoc. a problem tkwił w nowym filtrze paliwa który wymieniłem na nowy marki filtron którego odradzam kupowanie bo to już nie pierwszy przypadek tego typu.w tych filtrach jest uszkodzony regulator paliwa a ponieważ ze silnik bfb nie ma regulatora ciśnienia paliwa przy listwie wtryskowej tylko znajduje się w filtrze paliwa i filtr miałem uszkodzony bo zamiast ciśnienie być na poziomie 4 bar było 6 bar i lambda v VCDS na kanale 33 pokazywała -25 procent i silnik miał za bogata mieszankę i wywala błąd P1127 i 17544 i odcina auto w tryb awaryjny i sa objawy ze auto czasami ma pełna moc a czasami nie po kasowaniu błędów wszystko wracało do normy na jakiś czas lub samo bez kasowania błędu potrafiło wrócić do normy. tak wiec uważajcie na filtry tej marki:)

Edytowane przez tomekb7

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakiej firmy filtr paliwa wlozyles teraz ?

Opublikowano
  • Autor

Filtr założyłem oryginał z aso 200 zł kosztował ale warto było a firmy był kyg