Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Przebicia na NGK PFR6q

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam padają wam te świece?

Jak kupiłem auto zmieniłem, na wszystkich były widoczne przebicia na izolatorze świecy, poza tym wyglądały spoko, nie zużyte

ostatnio swoje wykręciłem z ciekawości i też mają przebicia ;/ po 17 tyś km

auto jeździ normalnie, cofa mi trochę zapłonu powyżej 4800 obr ale to też nie w 100% ogarnięte mam wystrojenie auta, Choć jak dobrze kojarzę to cofałem mu trochę zapłonu u góry a on i tak po 3 do 7 w 13 grupie cofa tak powyżej 4800 obr. Afr ~12 czasem trochę niżej

Opublikowano

Słyszałem że NGK z Chin odbiegają od tych z Japonii .Może masz chine?

Opublikowano

oba japan akurat pfr6q nie spotkałem France.... jedyne jakie widuje od x czasu to japan albo w większości ngk do zwykłych parchów to made in france

Opublikowano

od czwartku mam zamontowane bosch platinum plus fr5dp z przerwa zwiekszona do 0.75 , wczesniej na pfr6q

jest dobrze mysle ze swietna alternatywa dla ngk, cena smieszna w stosunku do ngk, chociaz ja za swoje slono przeplacilem :facepalm:

Opublikowano (edytowane)

A jak chodzi na tych Bosch-ach i czy tą przerwę to trzeba zmieniać?

Edytowane przez jacek70
Opublikowano

powiem tak

ogolnie te swiece polecil mi spec z innego forum, org wystepuje z przerwa 0.6,on ustawil na 0.75 pod pb i lpg

chodzi bardzo ladnie, nie ma roznicy ale podobno ta swieca ze wzgledu na najciensza elektrode 0.3mm bedzie miala dobry wplyw na cewki

narazie jestem zadowolony

Opublikowano

Cenowo super, chyba je kupię. Jeżdżę na tych ngk ale te przebicia na nich mnie martwią

Opublikowano

A bez zmiany szczeliny będzie to chodziło. Nie chcę tego zmieniać z obawy że uszkodzę elektrodę.

Opublikowano

trzeba zwiekszyc odstep, na lpg 0.75 na samo pb 0.80

w oryginale jest 0.60 wiec roznica zbyt duza, ngk ma 0.80 lub 0.85 teraz juz dobrze nie pamietam

Opublikowano

52 zł za 4 sztuki to można nawet na spróbowanie wziąść, Kuba AVJ seria czy dłubany?

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze seria, jak dlugo? cholera wie :grin:

swiece daja rade w dlubnietych tez

tak jak mowilem jestem zadowolony, wez na probe musi byc dobrze :naughty:

Edytowane przez KubaMpakiet
Opublikowano

Z RF to info o świecach?

W serii na pewno dają radę u mnie po programie, i trochę jeszcze mu coś dolega na ngk koło 5 tyś obr cofa zapłon od 1 do 3 stopni czasem nawet nie a na tych boscha cofało nawet do 5 , 6 stopni .... dziś je testowałem

Opublikowano

Czyli jednak pod tym względem bosch wypada słabiej..

Opublikowano

Z RF to info o świecach?

W serii na pewno dają radę u mnie po programie, i trochę jeszcze mu coś dolega na ngk koło 5 tyś obr cofa zapłon od 1 do 3 stopni czasem nawet nie a na tych boscha cofało nawet do 5 , 6 stopni .... dziś je testowałem

zwieksz przerwe do 0.80 i sprawdz jeszcze raz

Opublikowano

JAk będzie chwila to spróbuje, też właśnie o tym myślałem albo nawet od razu 0.85 ......Ale na razie to mój parch jest na szarym końcu