Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Autor Czyli jak rozumieć ze IMO blokuje? a dwa pozostałe znaczą ze przepływka nie żyje? Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l pierwszy to tak immo blokuje A te dwa no wskazują na przepływkę, ale ja bym jeszcze podmienił od kogoś
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Autor Z tym IMO to może ma związek ze czasem jak chce odpalić to mruga ja dwie żółte kontrolki i czasem musze wymagać z piec razy kluczyk żeby odpalić, zamówiłem oryginalna bo mam wyłożona jakąś krafta, zobaczymy. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Sprawdź połączenie na kostce 2pin pod obudową kiery. Często na niej nie łączy.
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Autor Ooo dzięki a dokładniej? Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Miałem tak w 1.8T jak przepływka umarła że spalał mi 18 l /100 potem jak ręką odjął
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Autor Głupia przepływka a ja wymieniłem filt powietrza, filtr paliwa, świece, listwę wtryskową, olej w skrzyni, klocki i tarcze, olej w silniku, płyn chłodniczy, hamulcowy i wspomagania rury dolotu i kurde rozrząd, filtr kabinowy i nie używam klimy a nawet odciazylem auto ze zbędnych klamotow nie wspominając o powrocie do 195/60 z czyszczeniem przepustnicy & adaptowaniem i nie pali mniej! Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 30 Czerwca 201511 l Sorry imo blokuje? Przecież przy imo to silnika nie odpali.????? No tak immo blokuje, a dokładniej jak sam napisałeś nie wczytuje, lub błędnie wczytuje kod znajdujący się w pestce immo. Dziwi mnie tylko że jak wiedziałeś o tym, to po co zadawać takie pytanie ?? I jeżeli jest błąd to zapene kiedyś kolega mógł mieć problem z odpalaniem samochodu tylko popsrtu tego nie napisał, błąd sam z siebie nie wyskoczy, czasami (ale bardzo rzadko) zdarza się że przy przełączeniu zapłonu, źle wczyta kod, wyskoczy błąd a już przy próbie odpalenia wczyta go już poprawnie i silnik zaskoczy, ale to zależy od box-a immo Nawet jak by kolega nie miał problemów z odpalaniem, to warto się tym problemem zająć Yasiecki - zrób jak Ci jacek70 doradził, spr. połączenie do pętli immo przy stacyjce Może trzeba dogiąć konektory bo się rozciągnęły i warto też przeczyścić styki Jak nie pomoże, to istnieje też możliwość że poprostu pestka w kluczyku pada, ale to się rzadko zdarza
Opublikowano 3 Lipca 201511 l Autor Wymieniłem przepływkę i praca silnika wróciła do normy ale spalanie nie zbytnio zmalalo, co jeszcze mogę zrobić w tym kierunku, dziękuję bardzo za wyczerpujące wypowiedzi na temat błędów, na dniach zajmę się immo. Pozdrowienia. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka