Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ogromne spalanie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Czyli jak rozumieć ze IMO blokuje? :) a dwa pozostałe znaczą ze przepływka nie żyje? :)

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

pierwszy to tak immo blokuje :) A te dwa no wskazują na przepływkę, ale ja bym jeszcze podmienił od kogoś :)

Opublikowano

Sorry imo blokuje? Przecież przy imo to silnika nie odpali.?????

Opublikowano
  • Autor

Z tym IMO to może ma związek ze czasem jak chce odpalić to mruga ja dwie żółte kontrolki i czasem musze wymagać z piec razy kluczyk żeby odpalić, zamówiłem oryginalna bo mam wyłożona jakąś krafta, zobaczymy.

Opublikowano

Sprawdź połączenie na kostce 2pin pod obudową kiery. Często na niej nie łączy.

Opublikowano
  • Autor

Ooo dzięki a dokładniej? :)

Opublikowano

Miałem tak w 1.8T jak przepływka umarła że spalał mi 18 l /100 :D potem jak ręką odjął

Opublikowano
  • Autor

Głupia przepływka a ja wymieniłem filt powietrza, filtr paliwa, świece, listwę wtryskową, olej w skrzyni, klocki i tarcze, olej w silniku, płyn chłodniczy, hamulcowy i wspomagania rury dolotu i kurde rozrząd, filtr kabinowy i nie używam klimy a nawet odciazylem auto ze zbędnych klamotow nie wspominając o powrocie do 195/60 z czyszczeniem przepustnicy & adaptowaniem i nie pali mniej!

Opublikowano

Sorry imo blokuje? Przecież przy imo to silnika nie odpali.?????

No tak immo blokuje, a dokładniej jak sam napisałeś nie wczytuje, lub błędnie wczytuje kod znajdujący się w pestce immo. Dziwi mnie tylko że jak wiedziałeś o tym, to po co zadawać takie pytanie ?? I jeżeli jest błąd to zapene kiedyś kolega mógł mieć problem z odpalaniem samochodu tylko popsrtu tego nie napisał, błąd sam z siebie nie wyskoczy, czasami (ale bardzo rzadko) zdarza się że przy przełączeniu zapłonu, źle wczyta kod, wyskoczy błąd a już przy próbie odpalenia wczyta go już poprawnie i silnik zaskoczy, ale to zależy od box-a immo :) Nawet jak by kolega nie miał problemów z odpalaniem, to warto się tym problemem zająć :)

Yasiecki - zrób jak Ci jacek70 doradził, spr. połączenie do pętli immo przy stacyjce :) Może trzeba dogiąć konektory bo się rozciągnęły i warto też przeczyścić styki :) Jak nie pomoże, to istnieje też możliwość że poprostu pestka w kluczyku pada, ale to się rzadko zdarza :)

Opublikowano
  • Autor

Wymieniłem przepływkę i praca silnika wróciła do normy ale spalanie nie zbytnio zmalalo, co jeszcze mogę zrobić w tym kierunku, dziękuję bardzo za wyczerpujące wypowiedzi na temat błędów, na dniach zajmę się immo. Pozdrowienia. :)