bystry10 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Witam. Od kilku dni nie działa mi oświetlenie wnętrza,lampki w drzwiach też nie działają i nie mrugają kierunki podczas zamykania samochodu z pilota.(podczas otwierania jest ok) kierunki działają. Kiedy otwieram samochód z pilota, wszystko działa jak należy tzn. świeci cały środek,oświetlenie pod nogami i lampki ostrzegawcze (czerwone) w drzwiach. Po kilku sekundach kiedy zgaśnie, już nie działa, po otwarciu obojętnie których drzwi nic nie świeci. Wszystko zaczęło się kilka dni temu, kiedy zauważyłem, że kiedy ruszałem spod domu nie zgasło oświetlenie wnętrza. Najpierw zgasiłem je ręcznie ale stwierdziłem ,że to może wina pompki i odłączyłem na chwile kostki z pompki centralnego, no i się zaczęło. Teraz po otwarciu drzwi nic nie działa jedynie po zgaszeniu auta wszystko wraca o normy na chwilę. Dodam ,że pompkę sprawdziłem,zamki w drzwiach są ok, przelutowałem styki, sprawdziłem bezpieczniki, sprawdziłem kostki pod kierownicą ,te przy pedale sprzęgła i wszystko wydaje się ok. Może ktoś pomoże bo to bardzo wkurzające jak coś jest a nie działa. Wymieniałem ostatnio uszczelkę w nastawniku pompy ,ale to przecież nie ma nic wspólnego- chyba ,że przypadkowo coś kliknąłem jak miałem podłączonego vaga ale to mało prawdopodobne. Please HELP!!!
jacek70 Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Sprawdź czy w pomoce nie ma wilgoci . Sprawdź też kostki pompki czy nie zaśniedziałe, Posmaruj kontaktronem.
bystry10 Opublikowano 2 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 2 Czerwca 2015 Sprawdź czy w pomoce nie ma wilgoci . Sprawdź też kostki pompki czy nie zaśniedziałe, Posmaruj kontaktronem. Witam. W pompce jest suchutko, na kostkach nie ma śladu śniedzi lub innych zanieczyszczeń. wszystkie kostki "psiknięte" kontakt spray'em i dalej nic!!! Witam. Sprawa rozwiązała się sama zupełnie przez przypadek. Okazało się ,że w prawych tylnych drzwiach była pęknięta gumowa osłona na "załączniku" który odpowiada za włączenie oświetlenia w kabinie i do którego dostała się z czasem wilgoć. Zostawał on w pozycji takiej jak by cały czas były otwarte drzwi ( a w mojej a4b5 98r pełny fis) nie pokazuje otwartych drzwi, komputer dostawał cały czas sygnał o załączonym oświetleniu wnętrza i odłączał sygnał na toż to oświetlenie które automatycznie się wyłącza podczas kiedy już za długo się świeci. Dziękuję Wszystkim za zainteresowanie tematem który uważam za zakończony. Mam nadzieję,że pomogę tym postem forumowiczom którzy mają podobny problem i nie wiedzą od czego zacząć :-) Sprawdzenie tych włączników jest bardzo proste więc nie będę się rozpisywał jak to zrobiłem. Serdecznie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi