fireman82 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Witam Może ktoś spotkał się z takim objawem. Wymieniłem elastyczne łącze wydechu (tzw. plecionkę) i od tego czasu wydech zaczął gwizdać. Dzieje się to gdy dodaje lub odejmuje gaz w okolicach 1800 obr/min. potem w zakresie dalszych obrotów jest już cisza, nie gwizda. Co to może być?
jacek70 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 A w jakim stanie masz tłumiki ? Może któryś jest przepalony w środku i dlatego gwizda.
fireman82 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Opublikowano 30 Maja 2015 A w jakim stanie masz tłumiki ? Może któryś jest przepalony w środku i dlatego gwizda. Ok, muszę sprawdzić, tylko dziwi mnie, że kilka dni temu jeszcze nic nie gwizdało, a zaraz po wymianie plecionki już gwizda....
jacek70 Opublikowano 30 Maja 2015 Opublikowano 30 Maja 2015 Bo stara była nieszczelna i puszczała . Na nowej nic nie ucieka , całe spaliny idą w wydech i gdzieś brzęczy.
fireman82 Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Opublikowano 30 Maja 2015 Bo stara była nieszczelna i puszczała . Na nowej nic nie ucieka , całe spaliny idą w wydech i gdzieś brzęczy. To by się zgadzało, faktycznie, nie pomyślałem. Może teraz właśnie szczelny wydech pokazał poprzez gwizdanie jakiś inny defekt układu wydechowego? Podjadę na kanał i obsłucham. Dzięki jacek70 za trop.
Rekomendowane odpowiedzi