Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dystans Et 35

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam kolo 17" 7,5 j et 35 z oponami 215/45

Jeszcze minimalnie kolo jest schowane w nadkolu jaki musialbym zastosowac dystans zeby je wyrownac.

Prosze o pomoc bo nie robilem tego jeszcze.

Opublikowano

dziwne bo powinno być ok, musiałbyś przymierzyć koła albo dystanse jakieś i wtedy sprawdzić czy nic nie ociera tak na styk nie ma co robić albo bawić się w jakieś milimetry przy kołach 17.

Edytowane przez robitl

Opublikowano

Przyłóż coś prostego do kola i zmierz sobie odległość od wewnętrznej strony nadkola. Wymierzone mm to odpowiedź.

Opublikowano
  • Autor

2mm :grin::grin:

opony sa jakby lekko naciagniete na felge i tak mi sie wizualnie to wydaje ze kolo jest schowane. Rant felgi jest praktycznie na rowni z gora nadkola

Opublikowano

tak jak mówię nie ma sensu się bawić w mm. ja mam 17 8j a na tym opony 225/45 i też mam lekko oponę węższą i to może dawać takie złudzenie. et 35 jest ok :)

Opublikowano

Witam co by nie zakładać nowego tematu mam pytanie.

Jaki dystans zastosować na przód /tył dla felg 18/8,5 cala et45 opona 215/40 r18 autko obniżone na gwincie ok 40mm zalezy mi aby było szerzej ale nie obcierało??

Moze ktoś pomoże w wyborze??

Opublikowano

Działaj.

Opublikowano

Ok juz kumam dzieki

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam ET36 i koło jest zdecydowanie schowane z tyłu przy szerokosci 7,5 i oponach 225/40/18.

Myślę nad dystansem ale z centrowaniem wejdzie minimum 15mm a to już będzie raczej za dużo. Bez centrowania na piaście wchodzi 5mm co z kolei będzie mało...

IMG_4924.jpg

Opublikowano

Zmień koła. ; )

Na tył możesz dać 15mm i wejdzie bez problemu, gorzej z przodu bo dobrze byłoby 10mm.

Opublikowano

Przód jest dla mnie ok, nic nie będę zmieniał.

Z tyłu centrowanie piasty wystaje na 16mm i dystans z centrowaniem wchodzi minimum 15mm. Cieńsze nie przylegają do piasty dobrze.

Nie jestem pewien, czy 15mm na tył nie będzie już za dużo...

Opublikowano

Wg parametrów, które podajesz Twoje koło jest o 19mm głębiej niż moje 8,5j et30, a u mnie jeszcze dodatkowo siedzi z tyłu dystans 5mm.

Najlepiej sobie zmierz metodą, którą podałem parę postów wyżej i będziesz wiedział ile masz miejsca.

Opublikowano

Najlepiej sobie zmierz metodą, którą podałem parę postów wyżej i będziesz wiedział ile masz miejsca.

Mierzyłem już. Z pomiarów to wynika, że powinno być w miarę ok....

IMG_5273.jpg

IMG_5274.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie a co doradzicie mi mam felgi 17 avus III 7,5cala i z tylu zamowilem dystanse 17mm ale nie dochodza do konca piasty i zeby wszedl mi dystans to musial bym zamowic min. 25mm (mowa o dystansach z centrowaniem) jest jakis inny sposob zeby zalozyc dystans ? bo bez centrowania chyba nie zdadza egzaminu i moze byc to niebezpieczne.

Opublikowano

Panowie a co doradzicie mi mam felgi 17 avus III 7,5cala i z tylu zamowilem dystanse 17mm ale nie dochodza do konca piasty i zeby wszedl mi dystans to musial bym zamowic min. 25mm (mowa o dystansach z centrowaniem) jest jakis inny sposob zeby zalozyc dystans ? bo bez centrowania chyba nie zdadza egzaminu i moze byc to niebezpieczne.

Podobno te wchodzą bez problemu: http://sklep.bilstein.net.pl/eibach-s90-9-15-005.html

A ja mam kolejny dylemat: dystanse 8mm przy parametrach jak wyżej czyli 7,5 felga i ET36. Z dystansem 8mm robi się ET28 i na tył już powinno to jakoś wyglądać. Oczywiście przy 8mm nie ma mowy o centrowaniu ale piasta wystaje na 16mm więc po założeniu dystansu 8mm i tak zostanie centrowanie oryginalnej piasty 8mm. Na tym chyba już koło będzie się mogło oprzeć przy jeździe... ? Tym bardziej że dystanse 15mm z centrowaniem też tego centrowania nie wystaje nie wiadomo ile.

Edytowane przez cinkers

Opublikowano

Kurcze cos nie chce mi sie wierzyc , ze te dystanse eibacha wejda bez problemu bo jak niby by moglby by byc inaczej wykonane , przeciez to raczej nie mozliwe? A jezeli chodzi o Twoja sprawe to wydaje mi sie , ze chyba powinno byc ok ale niech wypowie sie ktos jeszcze.

Opublikowano

Napisane , zobaczymy czy cos podpowie. Chyba , ze ktos tutaj napisze jak najlepiej rozwiazac problem ( o ile sie w ogole da).

Opublikowano

Napisane , zobaczymy czy cos podpowie. Chyba , ze ktos tutaj napisze jak najlepiej rozwiazac problem ( o ile sie w ogole da).

Jeżeli czegoś się dowiesz, napisz co i jak. Śledzę temat [emoji6].
Opublikowano

No niestety problem nie rozwiazany. Ktos ma jakis pomysl?