AudiRock Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Witam Istnieje możliwość zrobienia aux bez kupowania http://www.piloty.pl/TRACK66.html i dodatkowo posiadanie przy tym zmieniarki.Wszystko sprawdzone i rzeczywiście działa.Wiec wszystko po kolei.Musimy wyciągnąć zmieniarkę CD i dostać się do wtyczki 12 pin.Kable które nas interesują to :9 pin - masa7 pin - kanał prawy10 pin - kanał lewyPrzerwałem obwód w/w kabli.Kable wychodzące od strony radia podłączyłem do przełącznika 9 pin 2-pozycyjnego, dokładnie w środkowym rzędzie przełącznika.Kable od zmieniarki i od naszego kabla aux analogicznie podłączyłem do zewnętrznych rzędów pinów. Wkładamy płytę do zmieniarki ( najlepiej z jakimiś plikami mp3, wtedy radio widzi jeden bardzo długi plik plik muzyczny), wybieramy w radiu opcję by odtwarzało z muzykę ze zmieniarki CD, podpinamy nasz telefon lub MP3 z muzyką i możemy wybierać czy muzyka ma grać z telefonu czy z naszej zmieniarki CD.Minusem jaki zauważyłem jest to że jeżeli zastopujemy muzykę na naszym telefonie słychać w głośnikach delikatne, ciche zakłócenia od działającej zmieniarki. Jeśli muzyka gra zakłócenia nie występują.
lukasqkrk Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Witam, Chcę podłączyć swoje Concert II ze smartfonem. Jeżeli twój sposób rzeczywiście działa czy mogłbym prosić o dokładny manual jak to zrobic ?
DeeJay_Kill Opublikowano 8 Listopada 2018 Opublikowano 8 Listopada 2018 hej. jeśli masz zmieniarkę fabryczną, to przełącznik, jak kolega wyżej napisał. Jesli nie masz, to potrzebujesz emulatora zmieniarki, do którego podłączysz telefon;) Jakbyś taki potrzebował, mam:)
S1Przemo Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Czy ktoś może rozwinąć temat? Chciałbym zachować oryginalne radio i móc słuchać muzyki z telefonu, nie mam zmieniarki.
indyczes Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Kup emulator zmieniarki, już za 120 zł można dostać.
Fido Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 W dniu 14.04.2019 o 22:21, S1Przemo napisał: Czy ktoś może rozwinąć temat? Tu masz rozwinięty
Rekomendowane odpowiedzi