Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADP] Problemy z centralnym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewien problem z zamkiem centralnym nie wiem co z nim jest zamek centralny mam w pilocie(nie w kluczyku) jest przycisk od centralnego i osobny od domykania szyb problem polega na tym że czasami uda mi sie go otworzyc z pilota i zamknąc ,z kluczyka również a czasami ani z pilota ani z kluczyka ,domykanie szyb działa bez zarzutu są jeszcze problemy z oświetleniem wnętrza jak otwieram auto z kluczyka i centralny nie zadział to brak jest oświetlenia gdy centralny działa oswietlenie wporządku zapala sie i gasnie co może byc przyczyną???z góry dzięki za pomoc pozdrawiam!!!!

Opublikowano

Miałem ten sam problem ,auto mi robił znajomy elektryk i z tego co wiem to chyba trzeba przeczyścic styki w pompce od centralnego zamka ktura jest w bagażniku.Jeśli się mylę to sory.ps naprawa kosztowała 50zł.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Podłanczając sie do tego mam taki sam problem. nie działa mi otwieranie samochodu ani z pilota ani z klucza. co to może być . prosze o pomoc.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja równierz podłaczam sie do tego tematu taki sam mam proble i mi sie zdaje ze sterownik od centralnego siada ale nie jesem pewien nie grzebałem jeszcze

pozdrawiam !!!!!!!!!!!

Opublikowano

mi tez swiruje central bo temp. otoczenia poszła do góry w zimie śmiga jak ta lala a teraz:/ czasami po 10 razy musze nacisnac na pilot

Opublikowano

ja bede chyba wymieniał sterownik w aucie bo to chyba tego jest wina moze juz swoje przezył czas go wymienic :) sam to zrobie bo juz wymieniałem w mercedesie to jest proste hehhe :)

Opublikowano

miałem tez takie cos ze mi sie niechciało otwierac rozebrałem boczek po prawej stronie w bagarzniku i zobaczyłem ze jeden wezyk wyskoczył włozyłem go namiejsce dokreciłem i działa zobaczcie czy przy pompce jest wszystko ok

Opublikowano

Oj koledzy to jest skomplikowana sprawa, bo niektórzy mają auta przed 96r a niektóry mają po 96r. W roku 96 pompa jest zintegrowana z modułem komfortu, a przed ta centralka jest osobno. Kolega wspominał o wężyku. Gdy wężyk się przetarł albo spadł to pompka i tak chodzi (chyba 10 sekund) ale nie zamyka. Natomiast u reszty to może być wszystko (od przetartego przewodu do uszkodzonego któregos modułu). Najlepiej podjechac do elektryka, koszt naprawy, jeżeli nie jest uszkodzony modół, to ok 50 zl. Bez miernika i wiedzy z działu elektroniki trudno będzie określić co się dzieje, ale to tak na odległość się nie da.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a moze sterownik komfortu wilgoci zlapal i troche wariuje, u mnie tak bylo tylko ja mialem problem z alarmem bo sam mi sie wlaczal co jakis czas na kilka sekund a pozniej wylaczal... wyjalem ten sterownik , wzielem na noc do domu zeby wysuszyl sie z ewentualnych zawilgocen, a przed ponownym wlozeniem wlozylem w reklamowke i szczelnie zamknelem, i jak narazie jest wsio ok:)

Opublikowano

a w którym miejscu jest ten sterownik komfortu

Opublikowano

a w którym miejscu jest ten sterownik komfortu

Po 96 roku z tego co się orientuję to jest zintegrowany z pompą, ale na 100% nie jestem pewien bo jeszcze tam nie wchodziłem. A pompa w bagażniku pod tapicerkż po lewej stronie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wkońcu sie zmobilizowałem i zajrzałem do pompki co sie okazało że była już wczesniej naprawiana bo na płytce jakieś lutowania były poradziłem sie mechanika i stwierdził że lepiej kupić używaną niż coś jeszcze przy niej kombinować ,wiec kupiłem używaną z allegro i wszystko działa bez zarzutu :>

Opublikowano
:hi::wallbash: :wallbash:koledzy niech mi ktorys podpowie jak podlączyc pilota z u mechanizmem do central zamka
Opublikowano

Jakiego pilota z jakim mechanizmem?? Jeżeli masz pilota od tej centralki to powinno działać, ale jeżeli kupiłeś samego pilota i chcesz go zintegrować z ori centralnym to może się nie udać, wszystko zależy na jakiej częstotliwości to chodzi i jakie sygnały oczekuje centralka a jakie wysyła pilot. To już jest wyższa sztuka jazdy i wątpię żeby ktoś z forum potrafił to zrobić bez fizycznego kontaktu z takim delikwentem.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

:a4fan:no i po problemie miałem orginalny central zamek , ale dokladnay sterownik z pilotem i sterownik zdechł wymienilem na nowy i niema problemu pozdrawiam serdecznie :dance: :dance: :laghing2: