Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AJM] Jak rozebrać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie .Jak rozebrać konsole środkowa bo muszę się dobrać do nagrzewnicy bo chyba cieknie z niej bo bo woda wylatuje z nawiewu na nogi . Na pewno wszystkie kanały od klimy mam drożne sprawdzałem tak wiec zostało mi tylko się dobrać do nagrzewnicy :wallbash: ;(

Opublikowano

a sprawdzałeś czy na podszybiu nie masz zatkanych kanałów ściekowych

(jeden jest pod akumulatorem drugi symetrycznie z drugiej strony)

jak są zatkane to przy pewnym poziomie przelewa się do kabiny

Opublikowano
  • Autor

Sprawdzałem lałem wodę wszędzie i ładnie ścieka a woda leje się czy klima chodzi lub nie :kwasny:

Opublikowano

Sprawdzałem lałem wodę wszędzie i ładnie ścieka a woda leje się czy klima chodzi lub nie :kwasny:

czyli rozumiem że ubywa Ci płynu w układzie chłodzenia :co:
Opublikowano
  • Autor

czyli rozumiem że ubywa Ci płynu w układzie chłodzenia :co:

trochę ubyło ale jeszcze muszę posmakować :sick3: tego płynu co cieknie jak będzie słodki to to wiadomo że nie cukierki :naughty:

Opublikowano

dolączam się do prośby ,jak dostać się do nagrzewnicy ,mam to samo :(

Opublikowano

Ja wczoraj skonczylem u siebie wymieniac nagrzewnice - to nie robota na dwa zubry :)

do pracy potrzeba conajmniej 1 chłopka - może być właściciel, oraz kluczy nasadowych 8, 10, 13, 17, płaska 8 może się przydać oraz kilku imbusów - nie pamiętam jakich

opis będzie uzupełnieniem już tu na forum umieszczonego wątku http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t9609.0.html;highlight=uruchomienie+klimatronika najlepiej zacząć od punktu 5

z hintów które mogę dorzucić to:

• od strony komory silnika należy zdemontować węże od nagrzewnicy, oraz wężyk podciśnienia idący pomiędzy nimi, po drugiej stronie na podszybiu od osłoną filtra pyłkowego znajdują się rurki od klimy - oba są razem skręcone za pośrednictwem większego imbusa, uwaga też na czujnik ciśnienia
  • podczas demontażu deski opis podaje aby zdjąć kierownicę ja tego nie uczyniłem i też się dało choć odkręcenie i przykręcenie dwuch wkrętów pod licznikami nie było łatwym zadaniem ;)
  • Chłopaki w wątku cytowanym wyżej, nie demontowali ramy metalowej, natomiast kleli na przykręcenie nawiewu na szybę, do niej - ja zdjąłem ramę i było znacznie wygodniej, ale oprócz tych kilku śrubek więcej musiałem też odczepić wiązki elektryczne
  • sam tunel przykręcony jest: mniej więcej po środku do ramy dwoma 10, z prawej strony za pomocą blachy, również dwoma 10, od strony kierowcy 3 wkrętami o łbie 8, jeden z boku jeden z góry jeden z dołu

co do przygotowania się warto zakupić trochę płynu do chłodnic, nagrzewnicę oczywiście, a przed zabawą podjechać na serwis celem spuszczenia czynnika z klimy - bo i tak ją rozszczelnimy ;)

ja wspomniałem można to zrobić w pojedynkę ale z kumplem będzie raźniej i jeśli są dodatkowe klucze znacznie szybciej :decayed:

mnie w pojedynkę zabawa zajęła około 12h, ale zrobiłem to pod blokiem, pożyczonymi kluczami - ze mnie żaden mechanizator ;)

no :) mam nadzieję że się te wnioski komuś przydadzą

Opublikowano
  • Autor

Ja wczoraj skonczylem u siebie wymieniac nagrzewnice - to nie robota na dwa zubry :)

do pracy potrzeba conajmniej 1 chłopka - może być właściciel, oraz kluczy nasadowych 8, 10, 13, 17, płaska 8 może się przydać oraz kilku imbusów - nie pamiętam jakich

opis będzie uzupełnieniem już tu na forum umieszczonego wątku http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t9609.0.html;highlight=uruchomienie+klimatronika najlepiej zacząć od punktu 5

z hintów które mogę dorzucić to:

• od strony komory silnika należy zdemontować węże od nagrzewnicy, oraz wężyk podciśnienia idący pomiędzy nimi, po drugiej stronie na podszybiu od osłoną filtra pyłkowego znajdują się rurki od klimy - oba są razem skręcone za pośrednictwem większego imbusa, uwaga też na czujnik ciśnienia
  • podczas demontażu deski opis podaje aby zdjąć kierownicę ja tego nie uczyniłem i też się dało choć odkręcenie i przykręcenie dwuch wkrętów pod licznikami nie było łatwym zadaniem ;)
  • Chłopaki w wątku cytowanym wyżej, nie demontowali ramy metalowej, natomiast kleli na przykręcenie nawiewu na szybę, do niej - ja zdjąłem ramę i było znacznie wygodniej, ale oprócz tych kilku śrubek więcej musiałem też odczepić wiązki elektryczne
  • sam tunel przykręcony jest: mniej więcej po środku do ramy dwoma 10, z prawej strony za pomocą blachy, również dwoma 10, od strony kierowcy 3 wkrętami o łbie 8, jeden z boku jeden z góry jeden z dołu

co do przygotowania się warto zakupić trochę płynu do chłodnic, nagrzewnicę oczywiście, a przed zabawą podjechać na serwis celem spuszczenia czynnika z klimy - bo i tak ją rozszczelnimy ;)

ja wspomniałem można to zrobić w pojedynkę ale z kumplem będzie raźniej i jeśli są dodatkowe klucze znacznie szybciej :decayed:

mnie w pojedynkę zabawa zajęła około 12h, ale zrobiłem to pod blokiem, pożyczonymi kluczami - ze mnie żaden mechanizator ;)

no :) mam nadzieję że się te wnioski komuś przydadzą

:wallbash: :wallbash: tyle roboty ale co do odważnych świat należy

sgx dzieki :notworthy: