Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana materiału podsufitki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś zlecał z was wymianę materiału podsufitki a swoim aucie ? , i ile za to zapłacił . Ja dzisiaj dzwoniłem to mi powiedzieli 400 zł za wyjęcie wymianę materiału i założenie , czy to dużo , czy cena OK , moje auto to sedan bez szyber dachu

Edytowane przez stasiu1971

Opublikowano

Nie lepiej poszukać gdzieś podsufitki z innego auta? Wyjdzie o połowę taniej na pewno, a demontaż wcale taki ciężki nie jest. No chyba że chcesz na jakiś unikatowy kolor zmienić ;)

Opublikowano
  • Autor

nie, nic nie chcę zmieniać, a znając życie skończyło by się zepsuciem nowej/starej podsufitki, znając moje nerwy na prace precyzyjne , po drugie znając życie nowa/stara podsufitka w najbliższym czasie się i tak rozklei bo też będzie miała 16 lat jak moja.

Nikt więcej nie wymieniał już materiału ?

Opublikowano

znajomy wymieniał w audi 100 i za cały zabieg z wyciągnięciem zapłacił 300 zł.

Opublikowano

400 zł..to cena dość wysoka,,ale jeszcze mieszcząca się w normie.tylko jesli ktos ci powie ze zostawiasz auto i w tym samym dniu odbierasz to zwróc uwage czy na podsufitce nei bedzie wgniecen.chodzi o to ze jak przyklejasz nowy materiał na podsufitke to klej na ktory jest ten material przyklejony potrzebuje 1-2 dni na konkretne rownomierne wyschniecie ,chodzi o to zeby przy montarzu podsufitki w aucie przy dociskaniu nie zostawaly wgniecenia ,bo material docisniesz mocniej do podsufitki a klej jeszcze nie zdazyl dobrze zeschnac.

Opublikowano

nie, nic nie chcę zmieniać, a znając życie skończyło by się zepsuciem nowej/starej podsufitki, znając moje nerwy na prace precyzyjne , po drugie znając życie nowa/stara podsufitka w najbliższym czasie się i tak rozklei bo też będzie miała 16 lat jak moja.

Nikt więcej nie wymieniał już materiału ?

Nie przesadzaj, że się nowa rozklei :wink: chyba, że będziesz co chwila ją prał :grin: zobacz na poliftowe podsufitki, inna jakość zdecydowanie na plus, sam jestem po zabiegu zmiany na polift i jest mega trochę miałem zabawy, ale warto :D auto od razu w środku nabiera wyglądu, starą=przedlift też próbowałem reanimować i nie warto szkoda czasu :angry:

Opublikowano
  • Autor

ja mam poliftową i rozkleja się coraz mocniej w szczególności otwierania okien podczas jazdy (moja żona nie znosi klimy) nie pytałem jeszcze kiedy oddają auto , czy ktoś może miał do czynienia z nimi ? http://www.sitzcar.pl/kontakt.php wcześniej byli chyba na Ligocie w Katowicach , terminy obecnie mają na połowę lipca , a może ktoś ma inne namiary w rejonie Katowic (tak żeby szło wrócić komunikacją publiczną do domu,a mieszkam w K-ce Janów)

w Katowicach na Dębowej , wymiana podsufitki 360 zł , rano przywozimy samochód i na następny dzień wieczorem odbieramy , jest jeszcze jeden tapicer na Dębowej i jutro jadę go zapytać ile i co , bo przez telefon nie ocenia roboty.

byłem u tego tapicera , pooglądał i..... no nie bedzie to duzo kosztowało , ale ile no..... jakoś się dogadamy ..... no ale na ile mam się przygotować ,no myslę że 500 550 zł powinno się zamknąć , no nie źle jak dla kogoś nie dużo jest 550 zł , szukam dalej tapicera

Opublikowano

Ja dawalem do tapicera, podsufitka, 4 slupki ,szyber dach, polka tylnia wszystko w czerni cena 300 zl( sam demontowalem i skladalem)

Opublikowano
  • Autor

czyli cena 360 zł z ich robocizną to nie za wiele jak na 300 zł przy własnym wyciąganiu tych wszystkich paści ze środka ,no i kwestia uszkodzenia tego.

Opublikowano

Niby nie ale zalezy co masz na mysli mowiac podsufitke . (Tylko podsufitke czy wszystkie elementy z nia zwiazane)

Mi za te 300 zl obil 6 elementow plus podsufitke.

Jak za 360 mowisz obije ci calosc to ok , ale jak sama podsufitke to drogo raczej. Wyjecie podsufitki w sedanie to godzina roboty,wiecej mi zeszlo z wlozeniem..

Opublikowano
  • Autor

no za 360 zł samą podsufitkę z wyjęciem i włożeniem

znalazłem tapicera w Mysłowicach na Matejki 4 za podsufitkę i słupki 200 zł ale nie wyjmuje i nie wkłada do samochodu wrrrrrrr.