Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Praca sztangi czy tak powinna pracować ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałem się dowiedzieć czy tak powinna pracować sztanga gruszki jak na tym filmie?

https://youtu.be/06_RCRzNemY

Edytowane przez wrclaguna

Opublikowano

Witam. Chciałem się dowiedzieć czy tak powinna pracować sztanga gruszki jak na tym filmie?

https://youtu.be/06_RCRzNemY

u mnie tak samo pracuje

Opublikowano

sztanga w górze = max doładowanie, sztanga w dole = min doładowanie, aby zniwelować turbo dziure na niskich obrotach jak i na luzie jest max doładowanie wraz ze wzrostem obrotów czyli wieksza ilości spalin ecu aby utrzymać stałe doładowanie zmniejsza podcisnienie czyli opuszcza sztange.

Podczas logowania 11 BS dzieje sie tak samo tyle ze ecu tym steruje.

Opublikowano
  • Autor

a czy sztanga na moim filmiku nie podnosi się zbyt wolno i czy działa ona dobrze (czy można stwierdzić że są zapieczone kierownice w turbosprężarce)?

Edytowane przez The Viru5

Opublikowano

napewno nie sa zapieczone lecz czy sie nie przycinają tego po takim tescie nie da sie ustalić, wystarczy bardzo mały opór na dzwigni i auto łapie awaryjny,

Opublikowano
  • Autor

z trybem awaryjnym nie mam problemu tylko z szuraniem po zdjęciu nogi z gazu i właśnie szukam gdzie może leżeć problem. Na postoju podczas gazowania przy zdjętym wężyku od podciśnienia z gruszki problem z szuraniem znika i nie wiem gdzie szukać przyczyny czy to gruszka czy turbina:/

Opublikowano

geometria moze szurać nawet jeśli nie jest zapieczona,gruszka nic do tego nie ma

Opublikowano

z trybem awaryjnym nie mam problemu tylko z szuraniem po zdjęciu nogi z gazu i właśnie szukam gdzie może leżeć problem. Na postoju podczas gazowania przy zdjętym wężyku od podciśnienia z gruszki problem z szuraniem znika i nie wiem gdzie szukać przyczyny czy to gruszka czy turbina:/

Na forum był temat odnośnie szurania i w sumie nikt tego problemu nie rozwiązał. Moim zdaniem jeśli nie masz żadnych problemów z turbo , a szura Ci to nie zawracaj sobie tym głowy. Sporo b6 tak ma. Mój avf tak ma od 3 lat zrobione 70tyś. Turbo sam czyściłem i nic nie pomogło,nie wyglądało jakoś tragicznie

41514018062423186228.jpg[/url]

Edytowane przez mlodziak22

Opublikowano

W turbinach po regeneracji wystepouje taki sam dźwięk, wiele osób twierdzi ze to dźwięk tarcia/oporu powietrza bo puszczeniu gazu.

Opublikowano

Potwierdzam, jeżdżę na szuraniu od początku mojego awx i nie ma to wpływu na nic poza efektem dźwiękowym