jankes93 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Witam, w ostatnim czasie coraz mocniej słychać zgrzyty na prawej półosi, jakby przegub ale wymieniałem z pół roku temu, przy skręcie nie słychać tylko przy ruszaniu i zmianie biegów, oraz lekko szarpie tak jakby był luz na wahaczu, lecz całe zawieszenie nowe. koła sztywno stoją. Czy to wina przegubu wewnętrznego czy gdzie szukać przyczyny aby na warsztacie mnie nie naciągali na inne koszty
jacek70 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Sprawdź czy osłona przegubu nie jest uszkodzona? Jeśli uszkodzona a w środku piach to możliwe że po przegubie. Jeszcze jedno pytanko. Jakiej firmy założyłeś ?? Coś dobrego czy rzemiosło ??
mkat Opublikowano 16 Czerwca 2015 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Wygląda na przegub, kiedyś kupiłem przegub kiepskiej jakości i po 3 miesiącach miałem podobny efekt. Pomogła wymiana na nowy dobrej jakości, polecam również zainwestować w oryginalne gumki ochronne bo naprawdę są nieporównywalnej jakości i to od nich w dużej mierze zależy żywotność przegubów.
jankes93 Opublikowano 16 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2015 kupiłem firmy QAP, takiej polecili mi na hurtowni u mnie w mieście. jest to jakiś podobno włoski zamiennik
Rekomendowane odpowiedzi